AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ısrarla 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'eceliyle öldüğünü' söylediğini belirterek, "Nasıl 'zehirlenme veya başka şekilde vefat etmiş' demek için elde delil olması gerekirse, 'eceliyle öldü' demek için de hem uzman olmak hem de elde delil olması gerekir" dedi.
Canikli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bölge milletvekilleri ile yaptığı toplantıyla ilişkin olarak, bölge vekillerinin dokunulmazlıklar konusundaki tavırlarının, parti tavrını etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Canikli, Başbakan Erdoğan tarafından AK Parti'nin bu konudaki düşüncesi ve yol haritasının açık şekilde ifade edildiğini söyledi. Meclis'in bütçe görüşmeleri nedeniyle gündeminin dolu olduğunu belirten Canikli, "Bu konular Ocak ayından itibaren hızlanacaktır" dedi.
Dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması için formül bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya ise Canikli şu cevabı verdi:
"Kesin karar şu; kriter, objektif bir kriter olacak, Yani, 'şu dosya gelsin, bu gelmesin' gibi subjektif bir yaklaşım içinde kesinlikle olmayacağız. Bunu sağlayacak yeterli argüman var. Terörle bağlantılı suç kavramları olabilir, yolsuzlukla ilgili dosyalar gözden geçirilebilir. Orada da kamu vicdanını rahatsız eden suçlar söz konusu ise onlar da bu değerlendirme sonucunda, diğerleriyle gündeme gelebilecek. Bu konuda hükümetimizde ve partimizde alınmış bir karar şu an itibariyle yoktur. Ama Başbakanımızın açıklamalarından sonra ilgililer kafa yormaya devam ediyor."

"DEMİREL'İN AÇIKLAMALARI DİKKATİMİ ÇEKTİ"
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasını araştıran Adli Tıp Kurumu'nun raporuna ilişkin soruları da cevaplandıran Canikli, raporun kamuoyuna yansıdığı hali doğruysa, yargıya yol gösterici bir sonuç ortaya çıkmamış olduğunu söyledi. Bu konuda son kararı yargının vereceğini belirten Canikli, şöyle devam etti:
"Şahsen bu süreçte dikkatimi çeken Demirel'in açıklamalarıdır. En son bu raporla ilgili bilgiler ortaya çıkınca yaptığı açıklamalar var, Demirel ısrarla 'hayır eceliyle ölmüştür' diyor. Nasıl 'zehirlenme veya başka şekilde vefat etmiş' demek için elde delil olması gerekirse, 'eceliyle öldü' demek için de hem uzman olmak hem de elde delil olması gerekir. Israrlı şeklide Demirel kesin ifadeyle 'eceliyle ölmüştür' demiştir. Bu benim garibime gitmiştir ve dikkatimi çekmiştir."
(ÖZ-Y)

13.12.2012 16:51:27 TSI

Editör: Wan Haber