Kayseri İmar-İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİMDER) tarafından düzenlenen '2013 Müteahhitler Dayanışma Gecesi'ne katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "21 milyon civarındaki konutun 14 milyonluk kısmı yaşanabilir nitelikte, 7 milyon konut ise maalesef deprem yönetmeliğine uygun olmayan konutlar" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "İnşaat sektörü ülke ekonomilerindeki en önemli sektörlerden birisi. Türkiye inşaat sektöründe uluslararası pazarda gerçekten övünebilecek bir güce sahip. Dünyada müteahhit hizmetleri yönünden Çin'den sonra ikinci büyük ülkeyiz. Dünyanın her tarafında inşaat müteahhitlerimiz alnı açık, başı dik ve yaptıkları işlerle referans olabilecek övünülecek şekilde hizmet götürerek, inşaatlar yaparak hamdolsun bizim haklı gururumuzu daha da üst seviyelere çıkartmak için gayret gösteriyor" diye konuştu.
Türkiye'de yaklaşık 21 milyon civarında konutun olduğunu belirten Elitaş, "21 milyon civarındaki konutun 14 milyonluk kısmı yaşanabilir nitelikte, 7 milyon konut ise maalesef deprem yönetmeliğine uygun olmayan konutlar. Bunları kim yaptı? Bizler hep beraber yaptık. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın 2013 yılında yürürlüğe girmesiyle geçen süreçte adapte olabilmek ve uyum sağlayabilmek için 1 yıl süre konuldu. Geçmişteki gözyaşlarını, sıkıntıları dere ağzına deprem fay hattına yapılan inşaatlardaki çektiğimiz huzursuzlukları bir daha yaşamamak adına Kentsel Dönüşüm Yasası ortaya çıktı" şeklinde konuştu.
Elitaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bilim adamları depremin ne zaman olacağı ile ilgili bilgilerini savunuyor ve görüşlerini söylüyor. 3 sene sonra olabilir, 300 sene sonra olabilir ama bizim yapmamız gereken en önemli unsur inancımız ve yaşam tarzımıza göre insan hayatı ise, insanın yaşadığı mekanları en sağlam bir şekilde yapmak bizim görevimizdir. Ben konutu tüketici olarak alırım. Sizin yaptığınız konutlara güvenerek alırım. Çünkü planı, projesine ve kullandığınız malzemeye göre doğru dürüst yaptığınızı ifade ederek ben bunu alırsam oradan ortaya çıkacak her türlü yanlışların vebali de her halde bizlere düşmüş olur. Yasal düzenlemelerde eğer müsamaha gösterirsek hele buna göz yumalım, göz ardı edelim dersek o zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, yani sizin seçtiğiniz milletvekilleri de bu sorumlulukta aynı payı almış olur. Bu anlamda baktığımızda inşallah önümüzdeki süreçte yaşanabilir konutların yapılabilmesi için hep birlikte gayret göstermemiz gerekir."
(OD-ZB-GS-Y)

26.01.2013 11:02:41 TSI

Editör: Wan Haber