TBMM'nin kapanmasıyla birlikte AK Parti Gurubu Milletvekilleri topluca bir karar aldılar ve saldırıları kınamak üzere İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne giderek orada toplanmış bulunan protestocu gurup ile birlikte İsrail'i protesto ettiler.

"TC TARİHİNDE İLK KEZ"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun bir Filistin değil İsrail sorunu olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez TBMM'yi kapatıp elçilik önünde eylem yaptık" dedi.

PROTESTO ETTİLER

TBMM'de çıktıktan sonra kol kola girerek büyükelçilik binasının önüne gelen AK Partili milletvekillleri burada İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatını protesto etti.

EYLEME KATILAN İSİMLER

Protesto gösterilerine Filistin Dostluk Gurubu Başkanı Murat Yıldırım, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve AK Parti'nin diğer milletvekilleri katıldılar.

Editör: Wan Haber