AK Parti Kars İl Başkanlığı'nca Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.
Toplantının Divan Başkanlığını Dr. Cevdet Ertaş yaparken, üyeliklerini de İlhan Sara, Cahit Habiloğlu, Neval Sezer ve Halil Kara yaptı. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, 2009 yılından bu tarafa belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bilgi vererek, çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve Kars'ın 2050 yılına kadar olan alt yapı ve su sorununu çözdüklerini kaydetti.
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti'nin 190 bin yeni derslik yaptığına dikkat çekerek, "AK Parti iktidara geldiği zaman, geldikten bugüne kadar özellikle eğitimde, aşağı yukarı 190 bin tane yeni derslik yapmış, bunun ne manaya geldiğini söylemek gerekirse yani bugüne kadar Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılanların yüzde 40'ını 10 yılda AK Parti yapmıştır. Derslik bu çok önemli hangi mekanlarda eğitim aldıklarını yine bu ülkenin bir gözden geçirin. Yani şöyle de düşünmeyin ya Kars'ta çok kötüdür dedikte batısında hep böyleydi. Bu ülkede bir köşede sıkıntı vardıysa emin olun hepsinde vardı. AK Parti bu sıkıntıların hepsini çözdü" dedi.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, "Türkiye'mizin ve insanımızın huzurunu kaçırmaya çalışanların, bugüne kadar kaşıdığı kaşımakla da kalmadığı adeta yara haline getirdiği bu illetten kardeşliğimiz bin yıldır bu coğrafyada bu toprakta, Kars'ta bin yılı da geçti. 1064'te gelmişiz biz Kars'a bin yılı da geçti. Bin yıldır olan kardeşliğimizi başkaları başka türlü kullanmak istiyor. İşte ona engel olmak üzere bu kardeşliği inşallah ziyadesiyle pekiştirip, barış süreci dediğimiz, kardeşlik süreci dediğimiz, bu süreci iyi yaşamamız lazım. Burada bize düşen ne burada bize düşen bu bizim dışımızda ki insanlar diyorlar ki biz bu eylemleri yapmasaydık. Biz bu hareketleri yapmasaydık, bugün bunlar olmazdı. Biz yaptığımız için AK Parti ya da hükümet yapmak zorun da kalıyor. Daha da verecek. Bunun böyle olmadığını biz biliyoruz ama bizim iyi anlatmamız lazım. Sayın Başbakanın hayat felsefesi, Sayın Başbakandan kaynaklı partimizin hayat felsefesi yaratılanı, yaratandan ötürü sevmek ve değer vermek. Felsefesi çerçevesinde biz kardeşliğimizin geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Ve AK Parti bu anlamda eğer insanlara özgürlükse, özgürlükler veriyor. Sadece bir kesime değil. Eğer vatandaşa değer vermekse değer vermek adına düzenlemeler yapıyor. Ve daha müreffeh bir gelecek için adımlar atıyor" dedi.

"KEŞKE BENİM İLİMİN AK PARTİ'Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLSA"
AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da, "İl genel meclisinde iktidar, il belediyesinde iktidar, milletvekilliğinde çoğunluğu sağlamış bir ilde yaşamak aslında çok farklı bir duygu. Nevzat Başkanım konuşurken hep onu düşündüm. Ben il belediyesi muhalefet partisinde olan ilin milletvekiliyim. Belediye başkanım konuşurken dedim ki keşke benim ilimin AK Parti'li bir belediye başkanı olsa. Keşke bende böyle bir salonda otururken, o da çıksa yaptığı hizmetleri anlatsa ve sonra da kendisine emek veren destek veren teşkilatlarına, milletvekillerine teşekkür etse bende oturduğum yerden onun gurunu yaşasam" diye duygularını dile getirdi.
Toplantı daha sonra basına kapalım olarak devam etti. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda ilçe başkanları ve gençlik ve kadın kolları başkanları yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.
Devlet Su İşleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na AK Parti Sinop Milletvekili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Erzurum Milletvekili Kars İl Koordinatörü Adnan Yılmaz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.
(IÇ-ÖZ-Y)

16.02.2013 19:06:13 TSI

Editör: Wan Haber