Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlara seslenerek PKK terör örgütünün gerçek yüzünü görmelerini istedi. Erdoğan, "Alnı secdeye varan bir insan, 'La ilahe İllallah' diyen bir insan, kalbinde merhamet olan, kalbinde kutsalı olan, kalbinde Yaradanının sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi, soruyorum sizlere? Bu toprakların ezanla, Kuran'la, secdeyle yoğrulmuş bir tarihi var. Bu topraklardan ezanı, Kuran'ı o secdelerle yücelen mescitleri hiç kimse ama hiç kimse silip atamaz. Buna hiç kimsenin gücü yetmez, yetemez" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasının büyük bir bölümünde BDP'ye ve terör örgütü PKK'ya yüklenen Başbakan Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşların artık terör örgütünün gerçek yüzünü görmesi gerektiğini söyledi. "Biz bu tarihi birlikte yazdık, bu tarihi ortak şehitlerimizle yazdık. Her zaman ifade ediyorum, Selahaddini Eyyubi bizim, hepimizin ortak kahramanıdır" diyen Başbakan Erdoğan, Ahmedi Hani, İdrisi Bitlisi gibi büyük değerlerin de yine Yunus Emre gibi, Hacı Bektaşı Veli gibi bu milletin ortak gönül erleri olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, "Bizim Anadolu'nun hatta dünyanın her karışına dağılmış şehitliklerimiz, ortak tarihimizin olduğu kadar kardeşliğimizin de nişanesidir. Allah aşkına Kürt kardeşime soruyorum, yahu Selahaddini Eyyübi ile bu terör örgütü aynı kefede olabilir mi? Bu düşünsünler, olabilir mi? Ahmedi Hani ile bu teröristler aynı kefede olabilir mi?" diye sorarak şunları kaydetti:
"Alnı secdeye varan bir insan, 'La ilahe İllallah' diyen bir insan, kalbinde merhamet olan, kalbinde kutsalı olan, kalbinde yaradanının sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi, soruyorum sizlere? Bu toprakların ezanla, Kuran'la, secdeyle yoğrulmuş bir tarihi var. Bu topraklardan ezanı, Kuran'ı o secdelerle yücelen mescitleri hiç kimse ama hiç kimse silip atamaz. Buna hiç kimsenin gücü yetmez, yetemez. Malazgirt'ten, Kurtuluş Savaşı'na kadar biz bu topraklarda Ezan özgürce okunsun diye mücadele verdik. Hani İstiklal Marşı şairimizin ifade ettiği gibi, 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.' Evet, bu ezanlar ebedi yurdumuzun üzerinde inlesin diye ecdadımız da, biz de evet, canımızı ortaya koyduk.
Bugün hiçbir kutsalı olmayan, terör örgütüne sempati duyan Selahaddini Eyyübi'nin hatırasını çiğner. Dini değerleri ayaklar altına alan, terör örgütüne kalbinde muhabbet besleyen birisi Ahmedi Hani'nin hatırısını çiğner. İnsani değerleri ayaklar altına alan, öldürmeyi ahlaksız bir mücadele yöntemi olarak seçen terör örgütüne buğz etmeyen, kendisine, kendi özüne, kendi tarihine saygısızlık yapar. Bu topraklar Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, diğer bütün etnik gruplarıyla kahramanlığın, cesaretin, kardeşliğin topraklarıdır. Muhabbetin vatanıdır bu vatan. Bizim dini değerlerimizle, dinimizle, peygamberimizle, namazımızla alay eden, bunların herhalde çekimlerini falan televizyonlarda izlemişsinizdir. Nasıl alay ettiklerini falan duymuşsunuzdur. Bu örgüt bütün bunları yapıyor, özel çalışmalar var bunlarla ilgili. Benim dindar Müslüman Kürt kardeşim bu oyunu ne zaman fark edecek? Sadece biz Kürtlerin temsilcisiyiz demek, bunlar için bir iltifat merci mi oluyor? Bunlar hiçbir zaman benim Kürt kardeşimin temsilcisi olması, bak yine sesleniyorum size; değerler silsilesi içinde diyorum ki, size bunlar hangi hizmeti getirdiler? Artık Selahaddini Eyyübi'nin torunu, Kürt kardeşlerimin 'yeter artık' demesi gerekir."
(AT-ÖZ-Y)

05.12.2012 13:04:27 TSI

Editör: Wan Haber