Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "CHP Genel Başkanı, hemşehrisi olan o milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip değil, bunu biliniz. Çünkü gizli ajandası var. O gizli ajandasını asla açamaz. İsrail'e sözcülük yapan, Fransa'ya avukatlık yapan, daha dün Suriye'de üniversite bombalayıp 49 genci alçakça katleden Baas Partisi'ne, Beşar Esed'e muhabbet besleyen bir CHP Genel Başkanı, işte o malum milletvekilinden farklı bir yerde değildir" dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde BDP ve CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın dün TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan, "Bakın BDP dün bir kez daha Paris'te yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdi" diyerek, "Bunlar ucuz siyaset örnekleridir. Çirkin siyaset örnekleridir. Bunlar Fransa'ya soru soracak cesareti olmayanların kendi efendilerine, kendi örgütlerine soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadayılık gösterileridir. Biz bunları yutmayız, milletimiz de bunları yutmaz" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GİZLİ AJANDASI VAR"
Başbakan Erdoğan, CHP'ye ise Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün üzerinden yüklendi. Aygün'ün Paris'te PKK'lıların evine taziye ziyaretine gitmesinin ardından şimdi de "Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" dediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ise gizli bir ajandası olduğu için buna ses çıkaramadığını söyledi. Erdoğan, Hüseyin Aygün ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Onun da kendi genel başkanına söz söyleyecek cesareti yok. Kendi partisindeki milletvekili arkadaşlarına söz söyleyecek cesareti yok. Bizim üzerimizden prim yapma gayreti içerisinde. Şimdi ben çok merak ediyorum, hani bu CHP Atatürk'ün partisiydi? Hani bu CHP Cumhuriyet'ten bile eski bir partiydi? Hani bu CHP, Cumhuriyet'i kuran partiydi? Her fırsatta 'Atatürkçüyüm' diyen, 'Kemalistim' diyen, Kuvayi Milliye ruhunu sürekli istismar eden CHP'nin bugün artık 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' diyen bir parti haline geldiğini görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz, CHP'li bir milletvekili çıkıyor, hem de genel başkanın hemşehrisi bir milletvekili çıkıyor, 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' deme cüretini gösteriyor. Yazık, gerçekten çok yazık. Ama hakkını da yemeyelim. CHP Genel Başkanı hemşehrisi olan o milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip değil, bunu biliniz. Çünkü gizli ajandası var. O gizli ajandasını asla açamaz. İsrail'e sözcülük yapan, Fransa'ya avukatlık yapan, daha dün Suriye'de üniversite bombalayıp 49 genci alçakça katleden Baas Partisi'ne, Beşar Esed'e muhabbet besleyen bir CHP Genel Başkanı, işte o malum milletvekilinden farklı bir yerde değildir."
(AT-CC-Y)

16.01.2013 12:46:48 TSI

Editör: Wan Haber