Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ahmet Türk'ün İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşmesine, "İnşallah memleketimiz ve insanlarımız için hayırlı bir süreç olur" yorumunda bulundu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 8. Dönem Siyaset Akademisi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ahmet Türk'ün İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüşmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Soylu, "Elbette ki başımızdan geçen bunca olaylardan sonra, ülkemizin yaşadığı bunca travmalardan sonra bu meselede yoğurdu hep beraber yeme biçimini tarif etmeliyiz tekrar. Bundan hepimiz insan olarak etkileniyoruz. Gelecek olarak etkileniyoruz. Ülkemizin yarınları etkileniyor, yatırımcılar etkileniyor, turizmde etkileniyoruz, ekonomide etkileniyoruz, sevgimizde etkileniyoruz, birbirimiz ile kurduğumuz diyaloglarda bile etkileniyoruz. Bunun en alt seviyeye düşürülmesini, Türkiye'de bir problem olarak ortadan kaldırılmasına yönelik kim çaba ortaya koyarsa bu gelecekte çok önemli olarak algılanacaktır. Ama kim bu konuda baltalamaya yönelik girişimler ortaya koyarsa da gelecekte lanetlenecektir. İşin dengesi budur ve bu konuda AK Parti samimidir, gayretkardır. Kim yarının dünyasından istifade edecekse bugün sessiz kalmamalıdır. Bunu baltalamaktansa buna katkı koyan diğer siyasi partiler de, ana muhalefet partileri de bunun priminden istifade eder" dedi.
Soylu, milletin en önemli meselesi olarak görülen meseleye katkı sunanın hem sandıkta hem de sokakta yaşama alanı bulacağını belirterek, "Kim bu milletin en önemli meselesine katkı sunarsa ona hem sokakta, hem sandıkta hem de gelecekte yaşama alanı tanır. Diyarbakır 10 yıl önceki Diyarbakır değil. AK Parti buraya çok büyük hizmetler getirdi, yollar yapılabilir, HES yapılabilir, ama önemli olan bir zihniyet dönüşümünün oluşturulmasıdır. Bana göre AK Parti'nin gerçekleştirdiği en önemli devrimlerinden bir tanesi Türkiye'nin zihniyet dönüşümünün sağlanmasıdır. Bu zihniyet dönüşümünden hepimiz etkileniyoruz. Bende insan olarak etkileniyorum ama buna alışmakta kolay değil. Alışmaya zorlananları da bir şekilde empati ile anlamak lazım" diye konuştu.

"HEPİMİZ KORKU İLE BÜYÜDÜK"
Hep korku içinde büyüdüklerini, 'acaba bölünecek miyiz' endişesi yaşadıklarını belirten Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Hepimiz aynı okullarda okuduk ve aynı eğitimlerden geçtik. Hepimiz aynı korkular ile büyüdük, aman bölünecek miyiz, aman irtica gelecek mi, aman Türkiye'ye istila gelecek mi. Bu tür paranoyalar üzerinden bizi şekillendirdiler. İnşallah bu son gelişmelere de sağduyu ile iyimserlik ile yaklaşırız. Hepimiz bu konuda iyimser olmalıyız. Tereddütlerimizi ve endişelerimizi öne koyan değil, iyimserlik duygularımızı öne koyan bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Bizim kamuoyundan beklentimiz şunlardır, bu konuya destek olsunlar. Bu konuyu sulandırıp bilgi kirliliği ile toplumumuzu yanlış şeylere sevk etmesinler. Bu sözümü bütün Türkiye'de bu meselenin çözülmesini isteyen kesime sesleniyorum, biraz daha sağduyulu, duyarlı ve anlayışlı olun. Başbakanımız bu mesele ile ilgili değerlendirmelerini çok açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Her şey milletin huzurunda cereyan etmektedir. Muhakkak bu meseleyi yürüten devletin organlarının da kendi adına birikmiş tecrübeleri varsa, bugün de birikmiş tecrübeleri olacaktır. Umudumuz, anlayışımız, inancımız odur ki Türkiye'yi içine saplanılmaya çalışıldığı bataklıktan AK Parti iktidarı ve kadroları sağduyulu üslup ile aydınlığa ve açıklığa kavuşacaktır. AK Parti bu meseleye ihlas ile bakmaktadır. İnşallah memleketimiz ve insanlarımız için hayırlı bir süreç olur."
(RB-YRT-CC-Y)

05.01.2013 15:58:23 TSI

Editör: Wan Haber