AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,
"Siyaset güçlü olursa Türkiye'de siyaset alanını boğmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çorlu'da düzenlenen siyaset akademisinin açılış programına katıldı. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen Siyaset Akademisinin açılış programına konuk olan ve akademiye katılanlara ilk dersi veren Soylu, "Nasıl iyi ilim adamları yetiştirmek için onların dünya içerisindeki benzerleri ile birlikte rekabet edebilmesini sağlamanız gerekiyorsa bugün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı uluslararası alanlarda ülkemizi, ülkemizin zenginliklerini ve birikimlerini iyi temsil edebiliyorsa ülkemizin Cumhurbaşkanı bu konuda kendi dimağını geleceğe ve gelecek Türkiye'sine doğru yöneltebiliyorsa Ekonomi Bakanımız, Sayın Dış İşleri Bakanımız her girdiği platformda Türkiye'nin yüksek menfaatlerini aslında insanlığın yüksek menfaatlerini önemli ölçüde anlatabiliyorsa eğer dünyada sanayicilerimiz ve işadamlarımız dünyanın her noktasında rekabetlerini iyi bir şekilde ortaya koyabiliyorlarsa eğer donanımları yoksa, iyi birikimleri yoksa bu söylediklerimizin hiçbirisi Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza, işadamlarımızdan uluslararası alanda bilim rekabeti sağlayan bilim dünyamızın insanlarına kadar eğer bilgi donanımlı değillerse bilin ki o masaların hepsinde mağlup olan, geri düşen 1699'dan itibaren azalan, küçülen, geri çekilen gerileme dönemi içerisine giren bir zihniyeti aşamamışız demektir" dedi.
"Oysa bugün böyle değil oysa bu donanımı sağlayan bütün unsurlar bunu gerçekleştirebiliyorlar" diyen Soylu, şunları söyledi:
"Bunu nasıl anlıyoruz 45 dolar gelir seviyesi 1923'de, Cumhuriyetin ilk tarihlerinde, 12,5 milyon nüfusuyla birlikte. 1955-2005 Türkiye tam 50 yıl boyunca orta, düşük düzeyde bir gelir seviyesinde, orta, düşük düzeyde bir ülke konumundayken 50 yıl orada beklemişken 2005 yılından itibaren, kişi başına gelir seviyesini 2002'de 3 bin 400 dolardan bugün neredeyse 10 bin 674 dolara çıkaran bir Türkiye. Yine teknolojik hadisesini üretimde ve ihracata teknolojik birikimini orta üst düzey teknolojik birikimini yaklaşık yüzde 60'lara çıkaran bir Türkiye."
"Eğer ekonomide rekabeti sağlayabiliyorsanız bilgi ile eğer uluslararası alanda rekabeti sağlayabiliyorsanız bilgi ile Türkiye içerisinde de siyaseti bilgi ile donatmamız gerekir" diyen Soylu, "Öküz boyunduruğunda radyo dinlemekten bugün Ipad'lere, IPhone'lara, bugün bilgisayarlara, bugün twitter'lara, bugün neredeyse bilim teknolojisinin bütün unsurlarına dayanan yepyeni bir siyaset anlayışı ile meşgulüz. Siz güçlü olursanız, siyaset çok net söylüyorum Türkiye'de anti demokratik hiçbir girişim olamaz. Siyaset güçlü olursa Türkiye'de siyaset alanını boğmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar. Bunu yanlış anlamayın AK Parti için söylüyor değilim AK Parti çok önemli bir model ortaya koyuyor. Büyük bir örnek ortaya koyuyor. Siyaseti bilgiyle donatıyor onu güçlendiriyor. Tüketen değil üreten bir siyaset mekanizması ortaya koyuyor bu çok önemli bir şey" şeklinde konuştu.
"Siz aslında buranın kursiyerleri veya katılımcıları değil esas itibariyle bu büyük mücadelenin bugünkü paydaşlarısınız" diyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu mücadele sadece bir AK Parti mücadelesi değildir. Bu mücadele bir Türkiye mücadelesidir. Biz bugün tesadüfen mi Suriye'ye sahip çıkıyoruz, Suriye'deki insanlara sahip çıkıyoruz. Bu bir karakter bunu dünya anlamakta zorlanabilir. Osmanlı aşireti, Selçuklu ve Moğollar arasındaki mücadelede kuvvetli olan Moğollardan olmamıştır. Oysa Moğollar ezip geçen bir kuvvet ve büyüklüktedir. Orada da vicdanının, doğrunun ve mazlumun yanında durmuştur. Bugün bize sinen bu karakter yüzlerce yıldır ortaya çıkan o süzgeçten geçen ve o süzgeci kendi adına tamamlayan bir anlayışın tamamıyla kendisidir. Onun için biz hem dünyada etrafımızdaki coğrafyada sadece zenginlik açısından güçlü olmak ideali olan bir toplum falan değiliz. Kimse yanlış anlamasın. Biz temel değerleri ve temel referansları olan bir toplumuz. Tarihimizden, topraklarımızdan hatta çevremizden ve ağaçlarımızdan da dahil olmak üzere bütün yaratılmışlardan kendi adına hissesini alan bir toplumun ta kendisiyiz."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katıldığı siyaset akademisi açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, belde belediyelerinin başkanları, parti yöneticileri parti üyeleri ve siyaset akademisinde yer alan yaklaşık 200 kişi katıldı.
(SŞ-ÖZ-Y)

16.02.2013 19:37:22 TSI

Editör: Wan Haber