AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Göktürk uydumuzu uzaya gönderdik ama sevinemedik bile. ODTÜ olayları meydana geldi. Ortalığı karıştırdılar. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Birileri bundan rahatsızlık duyuyor, küçümsüyor, milletin sevincini engelliyor" dedi.
AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı, Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AK Parti İzmir Milletvekili Manisa Koordinatörü Hamza Dağ, AK Parti Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve partililer katıldı.
Basına açık bölüm ve basına kapalı bölüm olmak üzere iki aşamadan oluşan toplantının açılış konuşması yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Danışma Meclisi Toplantılarını 2014'te sıklaştıracaklarını belirterek, "Futbol takımlarının kampa girmesi gibi biz de Danışma Meclislerinde ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde form tutmaya başlayacağız. Bu toplantıda fikir alışverişinde yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Seçmen sayısının yüzde 25'ini Başbakanımız üye yapılması talimatını verdi. Şuanda seçmen sayımızın yüzde 13'ü bizim üyemiz. Bu sayıyı belirlenen hedefe ulaştırmak için gereken neyse yapacağız. Bizim kağıt üzerindeki üyeliklere ihtiyacımız yok. Bizim içi dolu üyeliklere ihtiyacımız var" diye konuştu.
Baybatur'un ardından kürsüye gelen AK Parti Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi ise, "-Hastaolan olarak nitelendirilen Türkiye, artık bugün usta adam. Bugün dünyanın usta adamı bir Türkiye, ayaklarının üstünde durmaktadır" dedi. Toplumda devlet-millet kaynaşmasının sağlandığını ifade eden Tanrıverdi, "10 yıl önce yola çıktığımız zaman vaat edilenleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başımı öne eğecek, yüzümüzü kızaracak, vatandaşımızın boynunu eğecek bir ihanet içinde asla olmadık. Bundan sonra da olmayacağız" diye konuştu.

"MEFTA HALİNE GELMEZLERDİ"
Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, seçim dönemlerinde kış uykusundan uyanan bir kurum olmadıklarını söyleyerek, "Her zaman azimle, kararlıkla hizmet aşkıyla çalışan bir parti olduk" dedi. Kapusuz, "Şayet manşetlerle iktidar olmak mukadder olsaydı isimleri unutulan, tabeladan başka anlamı kalmayan siyasi partiler mefta haline gelemezdi" ifadelerini kullandı.

"İNSANLIK ADINA VAHŞET YAŞANIYOR"
Dünyada pek çok sıkıntıların yaşandığını sözlerine ekleyen Kapusuz, "İçinde yaşadığımız dünya güvenlikten teröre, açlıktan, yoksulluktan, ekonomik ve siyasi krizlere kadar çok problemli olarak devam ediyor. Yanı başımızda Suriye ile insanlık anıda bir vahşet yaşanıyor. Medeni dünyanın kılı kıpırdamıyor. İnsanlık bu kadar vurdumduymaz olabiliyorsa, oturup elimizi başımızın arasına almamız lazım. Bu büyük insanlık dramıdır. Ne yazık idrak edemeyenler, bu haksızlığı haykıran AK Parti'nin söylemlerini ters anlatılıyor. Bizim Suriye halkı ile birlikte olmamız bile tenkit konusu oluyor. İnsanlık ölmedi. Biz insan odaklı siyaset yapıyoruz. Bizim bu duyarlılığımızı batılılar anlamamış olabilir. Biz Suriye'de değil, Endonezya'daki sıkıntıya kadar şiar olmuş bir iktidarız" diye konuştu.

"SAYILI ÜLKE HALİNE GELDİK"
Türkiye'nin artık testleri başarıyla geçen piyade tüfeği olduğunu belirten Kapusuz, "Tank projemiz ileri safhalara tamamlandı, sürüyor. İnsansız hava uçağını üreten sayılı ülke haline geldik. Rahmetli Özal Birinci Körfez Savaşı'nda bazı projeleri dillendirmeye çalıştı da, 'bir koyup üç alacağız' dedi, topraklarımızı genişleteceğimizi sandılar; bu değildi. Tank satın aldık o dönemde. Uçak satmıyorlardı. Körfez'le verir oldular. Helikopter almaya başladı. Türkiye terörle mücadele ederken, tek motorlu helikopterlerle uçamıyor. ABD'ye para yatırmışız, ödemeyi yatırmışız, ama kongrede 'asla verilmez' deniyor, verilmiyor. Şimdi ne noktadayız. Şimdi Ankara'da test uçuşlarını inceledik. İnsansız hava uçağı devam ediyor" dedi.

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Konuşmasının devamında ODTÜ olaylarına da değinen Kapusuz, "Göktürk uydumuzu uzaya gönderdik ama sevinemedik bile. ODTÜ olayları meydana geldi. Ortalığı karıştırdılar. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Birileri bundan rahatsızlık duyuyor, küçümsüyor, milletin sevincini engelliyor. Birileri bundan rahatsızlık duyuyor, küçümsüyor, milletin sevincini engelliyor. Son 10 yıldır 30 milyar dolara yakın kendi modernizasyonumuzu kendimiz yaptık. Artık her şeyinin yüzde 90'nını kendisi yapıyor. Yaptıktan sonra ihraç etmeye başlayacağız. Savunma sanayimiz dünya sanayisinde ilk 100'ün arasına girdi. Bizden öncede bu vatanımızda yaşamış milletler vardı. Bu vatanda da kıyamete kadar yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
Toplantının sonunda, AK Parti'ye geçen kapatılan HAS Parti'nin eski il teşkilatına Kapusuz ve milletvekilleri tarafından rozet takıldı.
(AY-OK-Y)

12.01.2013 17:09:48 TSI

Editör: Wan Haber