AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'de terörle mücadelede 30 yılda 1 trilyon dolar harcandığını, bunun da Türkiye'nin büyük bir dünya devleti olmasını engellemek isteyen dış güçlerin işine yaradığını söyledi.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı ve "Yeni Türkiye Teni Ekonomi" konulu toplantıya katılmak üzere Kırıkkale'ye geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığını ve Kırıkkale Belediye Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş daha sonra Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Burada katılımcılara ilk olarak Türkiye'nin siyasi tarihinde geldiği süreci anlatan Kurtulmuş, daha sonra AK Partinin 2023 hedefine ve terör olaylarını değerlendirdi.
Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olamamasının yanlış zihniyetten olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu, Cumhuriyet Halk Partisi niye Ecevit'in iki denemesinin dışında iktidar olamıyor. Çok mu kabiliyetsiz insanlar, değil. Çok kabiliyetli arkadaşlar var, çok başarılı arkadaşlar var, siyasi tecrübesi çok iyi olan arkadaşlar var. Hatta ve hatta, bizim camianın insanları bürokrasiye giremezken, ticarete doğru dürüst giremezken Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetine sahip insanlar fanusların içerisinde yetiştirilip büyütülmüşlerdir. Peki neden bu arkadaşlar kazanamıyorlar. Bunların durduğu yer yanlış, bunların zihniyetleri yanlış da onun için. Biz neden kazanıyoruz, siz neden kazanıyorsunuz, sizinde durduğunuz yer doğru, bu doğru yerde milletle bulunduğunuz takdirde hiçbir zaman bu inişin içinde olmayacağız" dedi.
Türkiye'nin karanlık bir tünelden geçtiğini kaydeden Kurtulmuş, "Öyle tünellerin içinden geçtik ki bunu yaşayanlar yaşadı. Bizlerin göremediği dönemde bizlerin babaları, dedeleri yaşadı. Sadece bu karanlık tünelin içinden geçmedi bu milletin çocukları. O geçtiğimiz karanlık tünellerin içinde nice çukurlar, nice engelleri aşarak bu günlere geldik. Şimdi tünelin ucuna geldik, tünelin ucunda gideceğimiz istikamet gösteriyor. Tabelada istikamet yeni Türkiye'dir. Yani 2002 ile 2010 referandumunu ben esas alıyorum. Bu zamanda eski Türkiye'nin cıvatalarını gevşettik Allah'a çok şükür. Türkiye bir değişim sürecinin içinden geçti. Şimdi 2013-2023 Türkiye için bir dönüşüm sürecidir. Sadece eskiyi eskide bırakmakla kalmayacağız. Yenisi ne ise bu millet ne istiyorsa o yeni sistemi ekonomide, siyasette her alanda koyacağız ve 2023'ü böyle inşa edeceğiz. Onun için birinci hedefimiz yeni Türkiye'dir. Eski Türkiye'nin bütün o kirli, pasaklı, puslu işlerini geride bırakacağız. Bu millet bir daha geriye dönüp 1960'da ne olmuştu, 1980'de ne olmuştu, 1997'de ne olmuştu diye asla bakmayacaklar" diye konuştu.
Türklerle Kürtlerin tesadüfen bir arada bulunmadığını, bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığını söyleyen Kurtulmuş, "İçinde birlik ve beraberlik olan bir Türkiye he zaman birilerini korkutmuştur. 60'lı yıllarda ilerici gerici, 70'li yıllarda sağcı solcu, 80'li yıllarda Alevi Sünni ve maalesef uzunca bir süredir bu memlekette terör vasıtasıyla da Türk ve Kürt ayrımı oluşturulmaya çalışıldı. Ama çok şükür biz Türklerle Kürtler tesadüfen bir arada bulunmuyoruz. Bu ülkede bin küsür senedir beraberiz, kardeşiz, akrabayız, dostuz, hısımız, akrabayız ve kıyamete kadar kardeş olarak yaşayacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
Türkiye'de terörle mücadele de 30 yılda 1 trilyon dolar harcandığını, bunun da Türkiye'nin büyük bir dünya devleti olmasını engellemek isteyen dış güçlerin işine yaradığını söyleyen Kurtulumuş, "Sevgili Kırıkkaleliler, oyunun büyüklüğüne bakar mısınız 1 trilyon dolar. Bu 1 trilyon doları 30 yılda Türkiye terör belası için harcamasaydı da bu milletin gelişmesi için harcasaydı neler olurdu biliyor musunuz. Bu gün hiç şüpheniz olmasın kişi başına düşen gelir 20 bin dolar seviyesinde olurdu. Şimdi yapılan yatırımların hepsi geçmişte yapılmış olur idi. Eğer Türkiye bu terörle uğraşmamış olsaydı, Türkiye şimdi dünya çapında en az bir iki tane otomotiv sanayine sahip olurdu, Kırıkkale'ye kurulacak olan savunma sanayi 1980'li yıllarda kurulmuş olurdu. Eğer Türkiye bu bela ile uğraşmamış olsaydı, Göktürk 2 başkalarının teknolojisi ile değil yüzde yüz Türk teknolojisi ile çoktan uzaya göndermiş olurduk. Şimdi dönüp bakalım, terör kimin işine yaradı. Türklerin işine yaradı mı, Kürtlerin işine yaradı mı, Türkiye'nin işine yaradı mı, hayır. Elini ovuşturan bir takım karanlık odakların, silah, esrar, eroin gibi bir takım pis işlerle uğraşanların ve Türkiye'nin büyük bir dünya devleti olmasını engellemek isteyen uluslararası güçlerin işine yaradı. Bu oyun, Bu tartışma böyle devam etsin mi. Ben şunu söyleyeyim, Allah'a çok şükür ki bu memlekette Türklerin çok büyük bir kısmı kahir etse idi hiçbir zaman ayrılıkçı olmaz idi. Dünyada bütün ayrılık hareketleri iki temel klişeye oturur. Bir tanesi din farkıdır, mezhep farkıdır, diğeri de dil farkıdır. Çok şükür bu memlekette Kürt kardeşlerimizin tamamına yakını Müslümandır hem de iyi Müslümandır. Hepimiz Adem'in çocuklarıyız, hepimiz Muhammed'in ümmetiyiz" dedi.
(VY-AK-BÖ-Y)

20.01.2013 18:29:34 TSI

Editör: Wan Haber