AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa çalışmalarının Mart ayında tamamlanmasına ilişkin, "Ucu açık, ne zaman biteceği belli olmayan çalışmalar çok uzadığı takdirde iş ciddiyetten uzaklaşıyor. İpe un sermenin hiç gereği yok" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve 'Sağlıkçı Milletvekilleri' ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Şahin, 'Sağlıkta 2023 Vizyonu' adında bir komisyon oluşturulduğunu belirterek, 2023'e doğru giderken sağlıkta neler yapılacağının konuşulacağını bildirdi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, Başbakan Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmalarının tamamlanması için Mart ayını işaret etmesine ilişkin, 2012 yılının sonuna kadar bu çalışmaların bitirilmesini öngördüklerini ifade ederek, "2012'de anayasa çalışmalarını bitiremedik. Bir süre daha çalışılmasına karar verildi" şeklinde konuştu.
Böyle bir çalışmanın süre açısından önünün açık olmaması gerektiğini savunan Şahin, "Zaten parlamento belirli bir süre iş başındadır. Ucu açık, ne zaman biteceği belli olmayan çalışmalar çok uzadığı takdirde iş ciddiyetten uzaklaşıyor. İpe un sermenin hiç gereği yok. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin yeni bir anayasa sahibi olması açısından son derece samimiyiz" diye konuştu.
AK Parti olarak komisyonda temsil edilen üç grubun parlamentodaki milletvekili sayısından fazla sayıya sahip olduklarına dikkat çeken Şahin, "Biz o masada diğer gruplar gibi üç kişiyle temsil etmeyi kabul etmişiz. Bu bir zafiyet değildir. Bu bir iyi niyettir, bu bir fedakarlıktır. O bakımdan seçimlerin yaklaşmakta olduğu dönemde bu çalışmaları yürütmek gittikçe zorlaşabilir. Dolayısıyla Başbakan'ın sözleri doping olmalıdır" ifadesini kullandı.
Uzlaşma komisyonu olarak sonuca varılamazsa metni parlamentoya sunabileceklerinin altını çizen Şahin, Uzlaşma Komisyonu'nda 80 madde görüşüldüğünü ve 30 maddede mutabakat olunduğunu dile getirdi.

SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'in açıklamalarının ardından bir gazetecinin "Sağlık alanında yapılacak yeni çalışmalar var mı?" sorusu üzerine Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti'nin çalışmalarının bitmeyeceğini ifade ederek, "Önümüzdeki dönemlerde mutfak çalışmalarını tamamladıktan sonra yenilikler mutlaka çıkacaktır. 24 saatte bile sağlık alanında çok büyük yenilikler oluyor. Bu çalışmaları takip edip yeni çalışmalar yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
(PS-YHY-Y)

31.01.2013 10:59:11 TSI

Editör: Wan Haber