AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fas'ın başkenti Rabat'ta Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Başbakan ve Parti Genel Başkanı Abdulilah Benkiran adına Devlet Bakanı ve partinin önde gelen yöneticilerinden Abdullah Baha tarafından karşılandı.
Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye; Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Rabat Milletvekili Dr. Rıza bin Haldun, Fas Parlamentosu Maliye ve Ekonomik Kalkınma Komisyonu Üyesi ve Partinin İdari ve Mali İşleri Başkanı Muhammed El Zuveytin katıldı.
Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Kurtulmuş ve Fas Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri Türkiye-Fas ilişkilerini, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri, Türkiye, Fas ve Orta Doğu'daki değişim sürecini konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin uzun yıllar süren sancılı toplumsal dönüşüm ve demokratikleşme süreçlerinden söz edip Türkiye'deki değişim ve dönüşümün ulaştığı noktayı anlattı.
Numan Kurtulmuş, Türkiye'de 66 yıllık çok partili politik tecrübesi sırasında beş kez darbe ile ülkenin demokratikleşme sürecinin sekteye uğratılmaya çalışıldığını ancak milletin demokratik refleksle devlet partilerine karşı kendi kurduğu partileri destekleyerek karşılaştığı tüm sınavları başarıyla geçtiğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, son on yılda gerçekleşen demokratikleşme süreci sonunda gelinen noktada, Türkiye'nin son derece zengin politik ve kültürel birikiminin İslam dünyası için önemli tecrübeler barındırdığını vurguladı.
Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, bölgedeki dönüşüm sürecinde toplumun tüm kesimlerini içine alacak yeni toplumsal sözleşmelerin inşa edilmesi gerektiğini ve kimsenin yeni süreçte dışlanmaması gerektiğini ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sunduğu plaketi, Başbakan ve Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Abdulilah Benkiran yurt dışında olduğu için Devlet Bakanı Baha Abdullah kabul etti.
(GS-D)

06.02.2013 17:08:04 TSI

Editör: Wan Haber