Bir otelde partisinin düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Erdem, Türkiye içinde iç ve dış bir çok kesimin hesapları olduğu için her seçimin ayrı bir önem taşıdığını belirterek, her seçimin çok önemli olduğunu söyledi. 30 Mart seçiminin belediyelerden çok daha önemli anlamı ve manası olduğunu ifade eden Erdem, “Bu seçimin önemli olduğunu aylardır söylüyoruz. Ama seçime yaklaştıkça gerginlikler ve karalama çalışmaları önemi arttırıyor. Bu gün adeta birbirlerine selam vermeyen, kumaşları birbirine uymayan kesimler Başbakan Erdoğan’a karşı birlemiş, Türkiye’ye karşı birleşmiş. Birileri belki farkında değil. Bu saldırı Türkiye’yedir, demokrasiyedir ve siyasi partilerimizedir. Diğer partiler bundan rant edebilir miyiz diye hayaller kuruyorsa yanılacaklarını göreceklerdir. Eğer bir mağlubiyet olursa hepimiz milletçe sıkıntı yaşayacağız” dedi.


Başbakan Erdoğan’a duyulan düşmanlığın altındaki gerçeklere değinen Erdem, “Başbakan Erdoğan, silah zoruyla iktidara gelmedi. Başbakan olmadı. Hatta bir takım engelleri aşa aşa bugünlere geldi. 2002 seçimlerinde milletvekili seçimlerinde ismi yok. Bugün alanları kaynatanlar, ‘muhtar bile olamaz’ dedi. Ama yanıldıkları bir şey vardı. Muhtarda, başkan da, başbakan da yapan halktır. Halk bir insanı ne isterse onu yapar” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarında son günlerde yaşanan olayların demokraside yeri olmadığını dile getiren Erdem, “Demokrasilerde sokak hareketler protestolar olur. Buna saygı duyarız, ama insanları öldürmek, polise saldırmak, esnafa zarar vermenin demokrasilerde yeri yok. Bunlar öyle değil. Bunlar kendilerini Suriye’de, Mısır’da sanıyorlar. Diktatörlükle yönetilen ülkelerde yaşadıklarını sanıyorlar. Demokrasi var bu ülkede. Beğenmiyorsan işte hodri meydan. Seçimlere kaç gün kaldı. Herkes sandığa saygı duymak zorundadır. Halk karar verdikten sonra karara saygı duymak demokrasinin gereğidir. Paralel yapı demokratik ülkelerde olmaz. Bu seçim gerçekten önemli" dedi. 


2002’de AK Parti iktidara talip olduğunda mecliste bir çok partinin var olduğunu ve milletin bu partileri seçim ile birlikte meclis dışına ittiğini belirten Erdem, “O zaman bir koalisyon hükümeti vardı. Ülkeyi perişan etti. Topladıkları vergiler borçların faizine bile yetmiyordu. Memurların maaşını bile veremiyordu. O zaman dışarıdan bakan ithal ettik. Türkiye’de bir zamanlar dışarıdan borç para alamazken, şu anda 2.5 milyar dolar insani yardım yapan bir ülke konumuna geldik. Kılıçdaroğlu, önce kendi fakirlerinize bakın diyor. Biz bunu gururla söylüyoruz. Şu anda Türkiye’de aç ve açıkta olan yok. Biz halkımıza para vermek için adeta bahane arıyoruz. Çocuğunu okula gönder para verelim diyoruz. Önceden kitap olmadığı için eğitim verilmiyor. Biz çocuklarımızın kitaplarını vermeye başladık. Şimdi kitapları da aştık ve artık tablet dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.


Türkiye 11 yıl içerisinde çok yol kat ettiğinin altını çizen Erdem, “11 yıl önce milyon dolar borç bulamayan Türkiye, 12 yılda Van’a 14,5 milyar lira harcadı. Her ilimize buna benzer harcamalar yapıldı. Türkiye’nin gücünü depremde Vanlılar görmedi mi? Paramızın değeri yoktu. Türkiye’de Türk parası geçmiyordu. Türkiye’de bu güzelliklerden hoşlanmayanlar bu gün operasyon yapıyorlar. Türkiye’de artık para sıkıntısı yok. Para sorunu olan Türkiye devasa projeler hayata geçirebilir mi? 2023’te ihracatta 500 milyar dolardan söz ediyoruz. 2 trilyon dolarlık bir GSMF ‘den söz ediyoruz. Bizim farkımız yok. Biz slogan partisi değiliz, hizmet odaklı, proje ortaklı partiyiz. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, hızlı tren, nükleer santraller. Bu ülkeye ne iyilik yaptıysak muhalefet buna karşı çıktı. Kılıçdaroğlu, ‘başörtü sorunu biz çözdük’ dedi. Helal olsun sana. Herhalde büyükşehir yasasını da o çıkarttı” ifadelerine yer verdi.


AK Parti’nin yaptığı hizmetlerin birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Erdem şöyle konuştu:

“Biz gerçekten farklı bir partiyiz. Onlar yaktı, yıktı biz borçlarını ödedik ve gelecin iktidarına akarlar bırakıyoruz. Kanal İstanbul bizim bağımsızlık projemiz. Çünkü boğazdan geçen hiçbir gemiye dur diyemeyiz, ama Kanal İstanbul’da bu hakkımız var.Bunlardan rahatsız olanlar var. Umudunu sandıktan kesmiş olanlar var. Onun için karalıyor ve saldırıyorlar. Ülkenin içinden ve dışından rahatsız olanlar var. Yıllarca kaynaklarımızı teröre heba etmedik mi? 40 bin canımızı kaybetmedik mi?. Bunlar kaynaklarını ülkeye harcasa daha büyük bir ülke olmaz mıydık. Biz bir çok problemi çöze çöze geldik ve terörü bitireceğiz dedik. Bitiremezsiniz dediler. Ama biz bedenimizi taşın altında koyduk ve çözüm sürecini başlattık. Saldırıların nedenlerinden biri de budur. Aşama aşama engelleri aşarak, demokrasi kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. MİT ilk kez milli oldu. Ama İsrail Hakan Fidan’dan rahatsız. İsrail basını karalıyor. Paralel yapı derdest ediyor. Suçu terörle konuşmak. Millet yapılanın yanlış olduğunu gördü. 2013 mayıs ayı son 300 yılda en başarılı olduğumuz aydı. Faizler dibe vurdu. Kredilendirme kuruluşları kredi notlarını arttırıyor. Borsa zıplamış. Bir günde yapılan iki ihale tutarı eski Türkiye’nin bir yıllık bütçesi kadar. Yeni Türkiye’nin bir günü eski Türkiye’nin bir yılı kadar. Üçüncü havaalanı ve nükleer enerji projeleri. Bu muhteşem ayda çevreciler yüzlerinde maskelerle taksim meydanında. Maskeleri düştü ve projelerin hedef olduğunu gördük. Baktılar ki maske işe yaramadı bu kez başka bir maske ile geldiler. Hırsız diye saldırdılar. O maske de düşünce 25 Aralık’ta 42 iş adamını derdest edeceklerdi. Kim bunlar proje ihalelerini alan iş adamları. Projelerin çoğu Abdulhamit projeleri. Onu engellediler ama 150 yıl sonra Allah’a şükür bunları hayata geçiriyoruz.Usulsüzlüğü paralel yapıda aramak lazım. Hangi faaliyeti kayıt altında hocanın. Onlara kurban verenler, zekatını verenler bu gün onların kazasını yapıyorlar.”


Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


Toplantıya, AK Parti Van Milletvekilleri, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, 22 ve 23. dönem milletvekilleri ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Editör: Wan Haber