AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
Erdem, çeşitli vaatlerle gelen Milliyetçi Hareket Partisi döneminde Türkiye'de Türk parasının dahi geçmediğini belirterek, AK Parti iktidarının bir ihtiyaçtan kaynaklandığını ve milletin ufkunda bir güneş gibi doğduğunu ifade etti. Parti olarak kendilerine güvenenleri mahcup etmediklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Türkiye olarak 2071'li yıllarının programlarını hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de AK Parti bir ihtiyaçtan doğdu. Gerçekten diğer partiler, parti olmuş olsalardı, iktidar olduklarında muktedir olmuş olsalardı, güzel şeyi yapmış olsalardı AK Parti doğmazdı. AK Parti'nin 2002'de bir önceki seçimlerden yüzde 21'in üzerinde oy alan ve bir zamanlar milletin efsane ilan ettiği dağı taşı Karaoğlan'larla donattığı bir partiyi yüzde 21'lerden, yüzde 2-2,5'Lere çekti. Bir Anavatan partisi vardı, onu da hepten yok etti. Öbür taraftan bir diğeri de Milliyetçi Hareket Partisiydi. Vaatlerle geldiler, milliyetçiliği kimseye vermiyorlar ama onların iktidarın da Türkiye'de Türk parası geçmiyordu. Bu nasıl milliyetçilik. Pasaportumuz yurt dışında itibar görmezdi. Türkiye'den yurt dışına gidenler, Türkiye'nin pasaportunun o dönemde ne kadar değersizleştirildiğini görürlerdi. Ama şimdi paramız da değerli, pasaportumuz da değerli. Dışarıda artık sözü dinlenen, uluslararası problemlerde sözü dinlenen bir Türkiye var. Bugün dünya bir kriz yaşıyor, çeşitli sahalarda sıkıntı yaşıyor ama model olarak Türkiye'yi görüyor. Artık Türkiye bir marka ve model. Türkiye artık Ortadoğu için, İslam dünyası için değil dünya için model ülkelerden birisi haline geldi. Bize güvenenleri biz mahcup etmedik."
İhracatta her ay yeni bir rekora imza attıklarını belirten Erdem, "AK Parti olarak 10 yılı geride bıraktık ve gelecek 10 yılın da vizyonunu yaptık. Biz kısa vadeli işler yapmıyoruz. Hatta 2023'ü değil, 2071'in de projelerini konuşur hale geldik. Bizim farkımız bu. Bir çok partiler vardı. Bunlardan 3 tanesi de iktidardaydı. Bu milletin onlara alın ülkeyi yönetin dediler, 5 yılı kullanamadılar, daha 4 yıla varmadan pes ettiler. Çünkü ülkeyi berbat ettiler. O kadar berbat ettiler ki, bizim bile millet selamımızı almıyordu. Böyle bittiği bir noktada AK Parti Türkiye'ye güneş gibi doğdu. Aslında AK Parti bir ihtiyaçtan doğdu. AK Parti bir taleple doğdu. AK Parti'yi millet kurdu. AK Parti kurulmadan önce Genel Başkanımızla birlikte Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıyorduk. Gittiğimiz yerlerde 'partiyi ne zaman kuracaksınız. Tabelaları ne zaman asacağız, bizi bu eski köhne zihniyetlerden ne zaman kurtaracaksınız' diyorlardı. Güzel şeyler yaptık. Bizim hedefimiz büyük" şeklinde konuştu.
Toplantıda Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir de AK Parti'nin çalışmaları ve teşkilatlanmasına dair bilgiler aktardı.
(AK-BÖ-AŞ-Y)

16.12.2012 16:34:42 TSI

Editör: Wan Haber