AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 27 Mayıs darbesini örnek alanların bu dönemde hepsinin hesabının bir bir sorulduğunu söyledi.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında AK Parti Tokat İl Danışma Meclis toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol'un divan başkanlığında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat'ın AK Parti döneminde hayallerine birer birer kavuştuğunu söyledi. Tokat'ın son 50 yıllık en büyük yatırımını AK Parti döneminde aldığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Bunu söylerken Tokat'ın bütün sorunları bitti demiyoruz. At gözlüğü takmış olanlara, bardağın sürekli boş tarafını görmek isteyenlere birazcık ufuk açmak istiyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'nin yol ağları ile doğudan batıya, kuzeyden güneye bağlandığını söyledi. Artık dağların üstünden değil tünel açarak altından geçtiklerini ifade eden Erdem, uzakları yakın yaptıklarını kaydetti. AK Parti'yi milletin ihtiyaç hissettiği için kurduğunu ifade eden Erdem, bu ülkeyi AK Parti'den önce iktidara gelenlerin berbat etmiş olduğunu ileri sürerek, "Menderes'i idame ettiler ama gönüllerdeki yerini önleyemediler. O gün idam edenleri şimdi kim rahmetle anıyor? Ama Menderes'in ismi geçtiği zaman herkes hayırla yad ediyor. Bunu yapanların yanına hep kar kaldı. AK Parti ile birlikte artık bunu yapanların yanına artık kar kalmadığını gördü. 27 Mayıs başta olmak üzere çünkü darbelerin anası 27 Mayıstır. Hep onu örnek almışlardır. Bu dönemde Allaha şükür hepsinin hesabı bir bir soruluyor sizden aldığımız güçle. Size verdiğimiz sözün gereğini yapıyorsunuz. Sizlerden Allah razı olsun. Bu millet istedikten sonra olmayacak bir şey yok. Bu millet sabırlı birileri gibi sokaklara dökülmez. Ama görülmesi gerektiği yerde çok ince ayar hesaplar yapar" diye konuştu.
AK Parti'nin kayıtlı üye sayısının 8 milyona yaklaştığını belirten Erdem, dünyadaki birçok devletten fazla olan bu sayıdaki hedeflerinin 12,5 milyon olduğunu belirterek, "Şuanda Tokat'ta ki her seçmenden 18 tanesi AK Parti'nin kayıtlı üyesi. Tokat'ın önündeki hedef ney? Yüzde 25. Yani 100 seçmenden 25 tanesi AK Parti'nin kayıtlı üyesi. Bunu da kıskananlar var. Bugün en çok oy alan herhalde CHP 1 milyon civarında. Her yıl Yargıtay, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından güncelleme yapılır iki sefer. Mükerrer üyelik oluyor. Bu her zaman olur bundan sonra da olacak bugün olduğu gibi. Ama önemli olan teşkilatlarımızın dikkatli olması. Özensizlik göstermemeli, yani üye olacak kişi önce kendi beyanı ile partimize müracaat edecek. Şuanda benim aldığım en çok şikayetlerden birisi 'partiye gidiyoruz üye yapmak istemiyorlar'. Millet AK Parti'ye akıyor. AK Partili olmak istiyor. AK Partili ama bunu da üye olarak belgelemek istiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından HAS Parti'den AK Parti'ye geçen 140 kişiden 21'ine sembolik olarak rozet takıldı. HAS Parti İl Başkanı Erdal Düzgün ile il yönetimine AK Parti rozetlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem taktı.
(Nİ-GKH-ÖZ-Y)

15.12.2012 14:25:45 TSI

Editör: Wan Haber