AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, hükumet olarak bugüne kadar vaad edilen her şeyi yerine getirdiklerini söyledi. Balıkesir'de gazetecilere konuşan Uğur, "Biz kendimizi değil Balıkesir'i büyütmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, partisinin Balıkesir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İlçe ziyaretleri ve gözlemlerini aktardığı basın toplantısında bazı Balıkesir'le ilgili değerlendirmelerde bulunan Edip Uğur, Balıkesir'in yatırımlar bakımından da Türkiye'nin en şanslı İlleri arasında bulunduğunu söyledi. Büyükşehir'in Balıkesir için hayırlı olması temennisini yineleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 günlük program için Balıkesir'e geleceğini açıkladı. Uğur, Başbakanın 2 ve 3 Mart tarihlerinde geniş bir program için Balıkesir'de olacağını, ilk gün (2 Mart Cumartesi) Başbakan Erdoğan'ın Balıkesir'de miting ve açılış töreni ile Bigadiç ve Sındırgı ilçelerin gideceği, cumartesi akşamı Balıkesir'de konakladıktan sonra ikinci gün de Edremit ve Bandırma ilçelerini ziyaret edeceği bildirildi. Uğur, Balıkesir ile beraber özellikle Bigadiç, Sındırgı, Edremit ve Bandırma ilçelerinde Başbakana büyük bir özlem duyulduğunu ifade etti.

"ENERJİMİZİ HALKTAN ALIYORUZ, ÖRNEĞİMİZ BAŞBAKAN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, bir soru üzerine AK Partinin Edremit körfezi bölgesinde zayıf olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Uğur, "Hükumet olarak Allah'a şükür şimdiye kadar mahcup olmadık. Ne vaad ettiysek yerine getirdik. Biz AK Parti zayıf falan kabul etmiyoruz, böyle bir şey yok. Biz yatırımlarımızı yapıyoruz. Yatırımlar devam ediyor, edecek. Balıkesir'de ilçelerimiz arasında Edremit de bir cazibe merkezi. Devlet yatırımını yapar ve denetler, Edremit daha da cazip bir ilçemiz olacak" dedi.
Sındırgı ilçesinde imar alanlarının daraltıldığı yönündeki iddia ve açıklamaların doğru olmadığını belirten Uğur, "Sındırgı'da daraltılma falan yok, ben inceledim. Nerede yatırım varsa biz onun yanındayız, takipçisiyiz" dedi. Balıkesir'in madencilik alanındaki faaliyetlerinin de çok büyük önem taşıdığına temas eden Edip Uğur, Havran ilçesindeki bir bakır madenini örnek gösterdi. Havran ilçesini ziyaretinde inceleme fırsatı bulduğu bir maden ocağını övgülerle anlatan Uğur, "Maden sahibi hastane gibi maden ocağı yapmış. Görünce çok şaşırdım. 125 trilyon lira para harcayıp yatırım yapmış, buradan yurt dışına bakır ihracatı yapılıyor. Daha ne çok maden zenginliklerimiz var" dedi.
Basın mensuplarının bazı konularda yönelttiği soruları da cevaplayan Edip Uğur, Balıkesir'i dert edindiğini vurguladı. Uğur, "Biz kendimizi değil Balıkesir'i büyüteceğiz. Bunun için çalışıyoruz. Enerjimizi de halktan alıyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızı örnek alıyoruz. Onun enerjisine doktorlar bile şaşıp kalıyor" diyerek, Başbakan Erdoğan'ı örnek aldıklarını söyledi.

BİN YATAKLI HASTANE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Balıkesir'e yapılacak yeni bin yataklı hastaneyle ilgili ihalenin çok yakında gerçekleşeceğini duyurdu. Hastaneyle ilgili bazı haberler ile sanki varmış gibi gösterildiğini ifade eden Edip Uğur, projelerin hazır olduğunu, engellerin aşıldığını, ancak binanın temelinin atılacağı bölgede yapılan sondaj çalışmalarında yeryüzüne yakın sevide su çıktığını, bunun kesilmesi için çalışma yapıldığını söyledi. Uğur, "Yeni hastanenin içi 120 bin metrekare kullanım alanına sahip. Hastaneyle ilgili projeler hazır, engeller aşıldı. Balıkesir'in suyunun merkezde Çayırhisar, Ovaköy ve Yakupköy üçgeninde. Kaynağından pompalama ile gönderilirdi su. Şimdi burada yapılan sondaj çalışmalarında yerin 2 2,5 metre derinlikte su çıktı. Yapılacak olan hastanenin temelinin iki katı bodrum olacak. Dolayısıyla bununla ilgili suyun kesilmesi için çalışmalar sürüyor" diyerek yeni hastaneyle ilgili herhangi bir problemin olmadığını söyledi.

BASINA ANKARA GEZİSİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, toplantının sonunda önümüzdeki hafta Balıkesir'deki basın mensupları için Ankara gezisi düzenleyeceklerini bildirdi. AK Parti Balıkesir İl Teşkilatının 11 ve 12 Şubat tarihlerindeki iki günlük Ankara programı şu şekilde; İlk gün (11 Şubat Pazartesi) saat 14.00'te Balıkesir'den hareket, otelde konaklama. İkinci gün (12 Şubat Salı) sabah kahvaltısı, AK Parti Genel Merkezini ziyaret, TBMM ziyareti ve AK Parti Grup Toplantısını izleme. Salı günü öğleden sonra Ankara'da gezi turu, akşam yemeği ve Balıkesir'e dönüş. Ankara gezisine basın kuruluşlarından birer temsilcinin katılacağı belirtildi.
(YU)

04.02.2013 16:48:26 TSI

Editör: Wan Haber