AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadının Fransa'da öldürülmesiyle ilgili olar7ak, "Yapılış şekline bakıldığında daha çok PKK'nın kendi içindeki bir hesaplaması gibi görünüyor. PKK'nın yıllardan beri kendi içinde infazlar yaptığını ve kendi içinde hesaplaşmalara girdiğini biliyoruz. Bu süreçte bu ve benzeri olaylar artabilir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geldiği gazetecilerin sorularını cevapladı. Hakkari'de karakola saldıran teröristlerle güvenlik görevlileri arasındaki çatışmada 1 askerin şehit olması, 14 teröristin öldürülmesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Çelik, "Biz ölümler olmasın istiyoruz. Ölümler olmadan bu işi çözelim istiyoruz" dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sürece KCK'nın da dahil edilmesi yönündeki açıklamalarını da eleştiren Çelik, bu süreçte rol çalmaya çalışan birçok kesim, birçok insan bulunduğuna işaret etti. Çelik, "Açıkçası BDP Eş Başkanının Salı günü kendi grubunda yapmış olduğu konuşmayı ben yapıcı, sürece katkı sağlayıcı bir konuşma olarak değerlendirmiyorum, değerlendirmiyoruz. Neredeyse bizim evdeki hamur mayası da katılsın diyecekler. Biliyorsunuz, PKK'nın alfabede ne kadar harf varsa o kadar illegal yan örgütü var. Özellikle PKK ve onun uzantılarında şöyle bir eğilim seziyoruz. Herkes Abdullah Öcalan'a ne kadar yakın olduğunu, onu ne kadar çok düşündüğünü göstermeye çalışıyor. Kendisinin dillendirmediği meseleleri onun adına biraz da kraldan çok kralcı yaklaşımıyla dillendirenler var. Herkes bu süreçte kendi diline hakim olmak ve bu sürecin gerektirdiği hassasiyete uygun bir üslubu kullanmak zorunda. BDP Eş Başkanının konuşması kesinlikle bu hassasiyetten uzak bir konuşmadır. Bunun detaylarını günlük politika malzemesi yapmak bile bunu sabote etmeye yöneliktir. BDP Eş Başkanının Salı günkü konuşmasını açıkçası yapılmaması gereken bir konuşma olarak nitelendiriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Paris'te aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da olduğu 3 kadının başlarından vurularak öldürüldüklerinin hatırlatılması üzerine Çelik, elerinde henüz net bilgiler olmadığını ancak yapılış şekline bakıldığında bunun daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaması gibi göründüğünü belirtti. Çelik, "Çünkü Fransa güvenlik güçlerinin bir baskını değil. Arkasından ne çıkacak hep beraber izleyelim ve görelim. PKK'nın yıllardan beri kendi içinde infazlar yaptığını ve kendi içinde hesaplaşmalara girdiğini biliyoruz. Bu süreçte bu ve benzeri olaylar artabilir. Türkiye'de ne zaman bu silahlar sussun ve silahlar bırakılsın aşamasına gelinirse, ardından buna benzer olaylar meydana geliyor. Bu süreci sabote etmeye yönelik bugünlerde bu ve benzeri şeyler olabilir. Buna herkesin hassasiyetle yaklaşması ve dikkatli olması gerekir" diye konuştu.
(AT-CC-Y)

10.01.2013 11:40:21 TSI

Editör: Wan Haber