Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, hiçbir zaman popülist politikalar peşinde olmadıklarını vurgulayarak, Gemlik gündemine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, CHP ve MHP İlçe teşkilatlarının muhalefet atağını çarpıcı bir dille eleştirdi. "Muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz" diyen Yılmaz, muhalif atağı, siyasi kaygı olarak nitelendirdi. CHP Gemlik İlçe teşkilatının Dörtyol mevkii üst geçit projesi konusundaki eleştirileri ve imza kampanyasının yanı sıra, MHP İlçe yönetiminin belediyenin belediye encümeni kararıyla BORUSAN VE ÇİMTAŞ A.Ş. ye satılan arazilerin satışı konusunda kamunun 15 milyon lira zarara uğratıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurmasını yorumlayan Yılmaz, "Batçık yapalım. Tamam, ama Batarız. Çıkamayız. MHP'lilerin arsa satışı konusundaki çıkışları ise tamamen siyasi hezeyanlarıdır" diye konuştu.
Gemlik Gübre Sanayi A.Ş'nin kapasite artırımı konusuna da değinen Necdet Yılmaz, Ak Parti olarak Termik Santral ve Kimyevi Depolama alanlarında olduğu gibi, kapasite artırımı konusunda da kararlarının net ve olumsuz olduğunu söyledi.
Dörtyol mevkii üst geçit projesini eleştirip, iptali için imza kampanyası toplayan CHP Gemlik ilçe örgütünü halkı kandırmakla suçlayan Yılmaz, yapımı devam eden Dörtyol üst geçit projesini billboardlarda tanıttıklarını, projeyi saklamadıklarını belirtti. Yıllardır muhalefetin iddia ettiği Batçık ve Köprülü kavşak projelerinin Karayolları'ndan geçmediğini hatırlatan Yılmaz, İstiklal Caddesinin artık Gemlik girişinden itibaren yükü karşılamadığı için, Dörtyol girişini iptal ettiklerini savundu.
Yılmaz, "Bu hizmetlerimiz karşısında bizimle tek başlarına başa çıkamazlar. Biz onlara şu tavsiyede bulunuyoruz, MHP'li ve CHP'li dostlar birleşsinler, belediye başkan adayları da görevden alınan başkan Fatih Mehmet Güler olsun. Belki oyları bu şekilde birleşince umutları artar" diye konuştu.
Bursa yüksek hızlı tren projesinin Gemlik'e geleceğinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından müjdelendiğini hatırlatan Yılmaz, limanıyla, sanayiiyle, turizmi, tarımı ve balıkçılığıyla Gemlik'in hızlı tren projesini de hak ettiğini vurguladı. Cihatlı Köyü mevkiinde Gemlik Bölge Hastanesi için 30 dönümlük arazinin imar değişikliklerinin yapıldığını, ihalesinin de yakında gerçekleşeceğini bildiren Yılmaz, "Mevcut hastanemizde 6 yoğun bakım ünitemiz var. Yeni hastanemizde bu sayı 20 ye çıkacak. 250 yataklı bir bölge hastanesi olacak. Modern bir hastane için gerekli ne varsa bulunacak. Ayrıca helikopter pisti bile yapılacak" dedi.
Yılmaz, bölge hastanesinin temelinin 2013 yılı içinde atılacağını bildirdi.
(HT-MŞ)

24.12.2012 18:28:47 TSI

Editör: Wan Haber