Çaldıran ve Muradiye seçim bürolarının ardından Erciş seçim bürosu da AK Parti Van milletvekillerinin katılımı ile açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu Erciş’te seçim otobüsü içerisinde halkı selamlayan adaylar daha sonra tek tek otobüsün üzerine çağrılarak Ercişlileri selamladı. Miting AK Parti Van milletvekilli adayları Nizamettin Ağar, Özge Burak Değer, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Yakup Aladağ’ın birer konuşma yapmasının ardından AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Ercişlilere takdim edildi. Konuşmasına Erciş’in sorunları ve sıkıntılarına değinmekle başlayan Prof. Dr. Çaha, “Erciş’e hizmet etmek biz siyasetçiler için şereftir, bir gururdur bir onurdur. Erciş bir Bodrum, bir Marmaris, bir Antalya olmaya adaydır. Geldiği günden itibaren kentsel dönüşüm ile ilgili sorunlarla karşılaştım. Çaldıran’a giderken, Bakanla, Başbakanlık Müsteşarı, TOKİ Müdürü ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ile görüştüm. Bunların hepsinin huzurunu kaçırdım. Bu meseleyi Başbakanımızın da desteğini alarak inşallah çözeceğiz. Er yada geç çözeceğiz. Bu bizim için bir namus borcu haline gelmiş durumda inşallah Erciş’i kendi kimliğine yaraşır bir şehir kimliğine kavuşturacağız. Bunu yapabilmemiz için ise sesimizin Ankara’da yankılanması gerekir. Erciş’in şuan da beklediği ikinci bir sorun ise hastane. Geldiğim günden bu sorunu siz değerli Ercişli kardeşlerimden dinledim. Onlarda bize bu yıl sonunda teslim edeceklerinin sözünü verdiler. Mevcut hastanemizi de kadın doğum hastanesi olarak Ercişlilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.


Erciş’in ve memleketin asıl ihtiyacının barış ve kardeşlik olduğuna da değinen Prof. Dr. Çaha, “Yıllardır aramıza nifak tohumları serperek duvar ördüler. Barış ve kardeşliğimizin devamı için AK Parti’yi çok güçlü bir şekilde göndermeliyiz. Kim hangi partiden olursa olsun hangi siyasi görüşten olursa olsun herkes bizim kardeşimizdir. Biz herkesi sahipleneceğiz ve kucaklayacağız. Eğer Türkiye’de barışı tesis edeceksek o barışı bu topraklarda tesis edeceğiz. O barışın ana aktörü de AK Parti’dir. AK Partinin olmadığı bir iktidarda biz barışı ve kardeşliği tesis edemeyiz. Çünkü AK Parti, Kürtler ile Türklerin buluşma noktasıdır. Zengin ile yoksulun buluşma noktasıdır. Doğu ile batının buluşma noktasıdır. İkisinin de adresi AK Partidir. Adalettir, kalkınmadır. Bunu tesis etmek için HDP’ye de görev ve sorumluluklar düşüyor. Kendilerine uzatılan eli geri çevirmemeliler” ifadelerini kullandı.

 

3-229.jpg

Prof. Dr. Çaha, sözlerin okuduğu şiir ile sonlandırırken, Burhan Kayatürk’de bir konuşma yaptı. Miting seçim bürosunun açılışının yapılması ile son buldu.

Editör: Wan Haber