AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, personel alımlarında "Asla torpil olarak adlandırılan bir şeyi yapmadığımızı belirtmek isteriz" dedi.
İl Başkanı Kaşıkoğlu gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kaşıkoğlu, "Düzce Kamuoyunda sıklıkla konuşulan bir konuya değinmek istiyorum. Özellikle hastaneye alınacak temizlik ve güvenlik personel alımı ile ilgili olarak bazı çevreler tarafından çıkartılan söylemler bizleri rahatsız etmektedir. Bu tür kurum ve kuruluşlara adam alınırken AK Parti'den gelmesi gerektiğine ilişkin il başkanı imzasının olmasına gerektiğine yoksa işe girmenin imkansız olduğuna dair gelen söylemlerin biraz kasıtlı olarak bazı çevreler tarafından yayıldığını gözlemledik. Bunun doğru olmadığını söylemek isteriz. Biz bu konu da kendisini tanımlayan ve her yaptığı işte adaleti ve hakkaniyeti koruyan bir siyasi parti olarak, böyle bir yol ve yöntemi asla tercih etmediğimizi kişilerin hak ve hukuklarına tamamen saygılı asla ve kata torpil olarak adlandırılan bir şeyi yapmadığımızı belirtmek isteriz. Bu zamana kadar bulaşmadık bundan sonrada bulaşmayacağız. AK Parti hiçbir zaman işe adam yerleştiren İş Kur görevlerini üstlenen bir siyasi parti değildir. Düzce'de ki her vatandaşımıza eşit derece de yaklaştığımızı belirtmek istiyorum. Personel alımlarının şeffaflıkla yapılması en büyük temennimizdir" diye konuştu.
İl Başkanı Kaşıkoğlu, İl teşkilatı olarak ilçe teşkilatları ile bir araya geldiklerini belirterek "Yerel seçimlerde neler yapılması gerektiğini sorunları konuşuyoruz. Tam bir teşkilat çalışması yapıyoruz. Tatil kavramını ortaya koymadan çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.
Düzce Üniversitesi yolu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, "Muhalafet tarafından Üniversite yolu ile ilgili olarak yapılan açıklamaların zihinlerin bulandırılmaya çalışıldığını görmek bizleri son derece de üzmektedir. Öncelikle şunu bir kez daha anlatmak istiyorum ki Üniversite yolu ile ilgili olarak ödenek Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz tarafından İl Özel İdaresine aktarılmış yolun yapım ihalesi de başlamış ve tabi ki mevzuattan kaynaklanan bir itiraz nedeni ile Kamu İhale Kurumu itirazın tetkiki için süreç beklemektedir. Yani yapımı ve ödeneği ile ilgili olarak her hangi bir sorunu bulunmamaktadır. Dolayısı ile üniversite yolunun yapılmıyor şeklinde ki açıklaması art niyetli açıklamalardır" şeklinde konuştu.
Prefabrik okul binalarından Düzce'nin mutlaka kurtulacağını işaret eden Kaşıkoğlu "Okul binaları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığının Düzce'ye büyük yatırımları bulunuyor. Bazı kamu kurumlarının özellikle eğitim arazilerinin elverişli olanlarının satışı ile elde edilecek paralar ile Düzce Merkez'de ki bazı okulların prefabrik yapıdan kurtarılarak daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine sağlayacağız" dedi.
Kaşıkoğlu Kültür Merkezi ile ilgili olarak ise "Kültür Merkezi ile son yaptığımız görüşme ile ilgili olarak DÖSİM'den yaklaşık 1 milyon TL'lik bir ödenek ayrılarak hak edişe para aktarılacak ve Kültür Merkezi Belediye'den bakanlığa devredilecek. Daha sonra bakanlıkta bu çalışmaları yapacak ve 2013 yılı içerisinde hepimiz de göreceğiz ki Kültür Merkezi binasının Düzce'nin ilk kültür merkezi olarak hizmete açacağız. Hastane inşaatımız da tüm hızı ile devam ediyor" dedi.
DSİ'nin Düzce'de 127 Milyon 357 bin 968 lira yatırım yaptığını işaret eden Kaşıkoğlu, "Devlet Su İşleri tarafından ilimizde yapılan ve yapılmasına devam edilen projeler kapsamında 127 Milyon 357 bin 968 liralık yatırımların yapıldığı gözler önüne seriliyor. Yaklaşık 2013-2015 yılının sonuna kadar birçok proje bulunuyor. Birçok ile yapılamayacak bir projedir. Düzce Akçakoca içme ve kullanma suyu yapımının ihalesi 7 Aralıkta yapılmıştır. 2013 yılında çalışmalar başlayacaktır. Diğer taraftan Düzce Asar Suyu Dere ıslahı başladı. 24 Kilometrelik yapılan çalışma kapsamında 8 adette köprü yapılacak. Buna iki tane daha eklenecek. Bunlar çok güzel köprüler olarak hayat bulacak. Bu işin toplam büyüklüğü 22 milyon 480 bin liradır. Yine Düzce'de büyük Melen Çayı hattında ki çalışma kapsamında 16 bin 700 metrekare taş tahkimatı ile dere ıslahında sona yaklaşıyoruz. Çok uzun yıllardır Akyazı köprüsünde yaşanan sorun gibi 1999'da gelen sel ile birlikte Sarayyeri Köprüsü ve Tabakhane köprüleri de bulunuyor. Bu köprülerde de sorunlar bulunuyor. Bu köprülerimiz de Büyük Melen ıslah çalışmaları kapsamında yenilenecek. Bu işin de değeri 17 Milyon 983 bin liralık yatırımın içerisinde 4 tane köprü yapılacak. Bu köprülerin biri Sarayyeri diğeri tabakhane bir tanesi karayolları ve bir tanesi de sanayi de yapılacak olan köprülerdir. İnşallah 15 gün içerisinde öncellikle Sarayyeri ve Tabakhane köprülerinin inşaatına da başlamış olunacaktır. O yörede büyük ulaşım sorunu yaşayanlara paylaşmak isteriz" dedi.
Kaşıkoğlu bakanlığın Efteni Gölü ile ilgili olarak büyük bir yatırım yapacağının altını çizdi.
(AY)

17.12.2012 16:06:29 TSI

Editör: Wan Haber