AK Parti Belediye Başkanı adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından ortaya çıktı. Hafta boyu kulislerde dolaşan isimler netleşti. AKP’nin Diyarbakır adayı ise Cumali Atilla oldu. Peki, Cumali Atilla kimdir?

CUMALİ ATİLLA KİMDİR?

Cumali Atilla, 1964 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. Atilla, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere’de bulundu. Atilla, Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırasıyla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Konya Beyşehir, Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Etimesgut Kaymakamı olarak kamu hizmetine devam ederken kayyum olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atandı.

Diyarbakır’da görevine başlamasının ardından Atilla şu mesajı paylaşmıştı; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, “İşimiz Gücümüz Diyarbakır” ve “İsteyince Oluyor” sloganları ile çıktığımız yolda, şehrimizin fiziki, ekonomik, sosyal, ve kültürel her yönüyle gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürürken, Diyarbakır’ın çağdaş, yaşanabilir, tertemiz bir şehir olması için gayretle çalışıyoruz. Özkaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendirerek, yaptığımız yatırımlarla Diyarbakır’ımıza hak ettiği hizmetleri yapmaya gayret gösteriyoruz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışından hareket ederek "Bu şehri, bu şehirde yaşayanlarla yöneteceğiz ve herkesin sesine kulak vereceğiz" ilkesiyle siz değerli hemşehrilerimizle beraber; sizlerin huzur ve refahı için her türlü gayreti gösteriyoruz. Dürüst, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olup; güler yüzlü, etkin ve kaliteli bir hizmet için, çalışmalarımızı en güzel şekilde sürdürüyoruz. Takım ruhuyla, istişareye dayalı ve ortak akılla hareket ederek siz değerli vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişlerinde bulunuyoruz.

Temel hizmet görevlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımıza eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetler de sunuyoruz. Amacımız siz değerli hemşerilerimizin huzur içerisinde, belediyecilik hizmetlerimizin her alanında en azami şekilde yararlanmanızdır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde göreve başladığımız ilk günden itibaren Peygamberler ve Sahabeler Şehrimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehre ve bu şehrin kadirşinas insanlarına hizmet etmeyi şerefli bir görev olarak görüyoruz. Diyarbakırımızın hak ettiği hizmetleri vatandaşlarımıza sunarken şeffaf, hesap verebilir, kapsayıcı ve kimseyi ötekileştirmeyen belediyecilik anlayışımızla bunu gerçekleştiriyoruz.

Biz belediyecilik hizmetlerimizi tüm vatandaşlarımıza sunarken vatandaşlarımızı ötekileştirmeden belediye kaynaklarımızı şehrimiz ve halkımız için kullanıyoruz. Bu süreçte belediyemizden farklı beklentileri olan bazı çevrelerin belediyemizi hedef alan söylemlerin içerisinde olduklarını açık bir şekilde görüyoruz.

Bilinmelidir ki belediyemiz halkımızın ve devletimizin bize emanetidir. İçerisinde yetiştiğimiz kültürün bize kazandırdığı anlayışla emanetin kutsi yükünü omuzlarımızda hissederek bu emanete sahip çıkmaya ve kaynaklarımızı kuruşu kuruşuna kıymetli Diyarbakırlılarımızın hizmetinde kullanmaya gayret ediyoruz. Daha güzel bir Diyarbakır’a birlik ve beraberlik içerisinde umut ve azimle ulaşacağımıza olan en içten inancımızla tüm kıymetli Diyarbakırlılarımıza saygı, sevgi ve muhabbetlerimizi sunarız.

Editör: Wan Haber