AK Parti'nin Türkiye'nin değişik illerinde açtığı ve siyaset eğitimi almak isteyenlerin katıldığı Siyaset Akademisi son olarak Denizli'de açıldı.
Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki Siyaset Akademisi'ne AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili katıldı. Denizli'de açılan Siyaset Akademisi'nin ilk dersini AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci verdi. Türkiye'de siyasetin politika gibi yanlış şekilde yorumlanan sözle özdeşleştiğini ifade eden Zeybekci, "Ülkemizde siyaset Latince'en gelen politika anlamında kullanıyor. Çok yüzlülük demektir. Siyaset, politika gibi yanlış yorumlanan bir sözle özdeşleştirilmiş şekilde kullanılıyor. Siyasetçi demek çok yüzlü olan söylediği ile yaptıkları arasındaki çelişkiler olan kişi gibi algılanıyor. Maalesef yıllarca Türkiye'de siyaset hep uzak durulması gereken kurum olarak görülmüş" dedi.
Yapılan anketlerde en az güvenilecek kurumun hep TBMM olarak çıktığını gördüklerini belirten Zeybekci, "En çok güvenilen kurum ise silahın ebadına göre değişiyor. En büyük silahı olanlar en çok güvenilen kurum en az silahı olan kurum en az güvenilen kurum, para gücü olarak da en güçlü olanlar 3. sırada geldi. İşte bunlara TÜSİAD gibi kurumlar örnek verilebilir. Yani sizin içinizden çıkan siyasetçiler TBMM'de en az güvenilen kurumlar sıralamasında sonlarda oldu. Biz millet olarak dedik ki biz çok temiziz, biz çok iyiyiz" ifadesini kullandı.
AK Parti'nin 2001'deki kuruluşundan itibaren biz siyasetin itibarı olduğunu ifade eden Zeybekci, "Siyasetin inanılan, güvenilen, söz verdimi canı pahasına sözü tutan, emanete ihanet etmeyen ve ettirmeyen söz söylediği zaman da asla ve asla 3 altın kuralla yürüyen yeni yüzü oldu. Biz AK Parti olarak şuna inandık. Biz inanılan, güvenilen, itibar edilen tek çözüm yolu olan bir siyaset ortaya çıkarırsak böyle bir zemin ve iklim ortaya çıkarırsak bunun en çok kazananı millet olur dedik. Onun için bugüne kadar hep böyle davrandık. Siyasetin bir iki yerinden de yukarıya doğru tırmandırıyoruz. O sebepten dolayıdır ki artık bugün en çok inanılan güvenilen kişi dendiğinde liderimizden başlamak üzere Tayyip Erdoğan aldığımız oyun bile çok üzerinde bir oy oranlarıyla inanılan güvenilen kişi haline geldi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut katılımcılara siyaset sanatı hakkında geniş bilgi verdi.
(EV-Y)

09.12.2012 11:16:26 TSI

Editör: Wan Haber