Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından daha evvel 2 kez düzenlenen siyaset akademisi bu yıl 3. kez düzenlenecek. Akademi ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenleyen AR-GE birim başkanı Bilal Tekin, programda yerel yönetimler konularına ağırlık verileceğini söyledi.
AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında siyaset akademisi öncesinde bilgiler veren AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı AR-Ge birim başkanı Bilal Tekin: "Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2008 Ocak ayı itibariyle faaliyet gösteren siyaset akademisi, AK Parti'ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur" dedi.
Tekin: "AK Parti AR-Ge Başkanlığımız tarafından yürütülen siyaset akademisi yeni bir eğitim dönemine başlıyor. Bu dönem siyaset akademisinin konu başlığı yerel seçimler göz önüne alınarak Lider Ülke Türkiye III Yerel Yönetimler Programı I olarak belirlenmiştir. Yerel yönetimler ağırlıklı programımızdaki dersler, bakanlarımız, parti yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız ve öğretim üyeleri tarafından aktarılacaktır. Ayrıca kişisel gelişim derslerine de programda yer verilecektir" diye konuştu.
Eğitim programımız 8 hafta sürecek ve haftada asgari 2 ders olmak üzere toplamda 16 ders olacaktır diyen Tekin: "Son kayıt tarihimiz 25 Ocak 2013'tür. Dersler Cumartesi günü saat 13.00 17.00 arası yapılacaktır. Program sonucunda sınav yapılacak, sınavda birinci olan kişi koordinatörümüz ile birlikte Ankara'ya gidip Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi elinden sertifikasını alacaktır. Birinci olamayanlar ise programı bitirdiğinde Başbakanımızın kendi özel imzasıyla olan sertifikasını alacaktır. Kayıt için gerekli belgeler, kayıt formu ve özgeçmiş formları, 2 adet resim, 1 adet kimlik fotokopisi ve 150 TL'lik ücret bağış olarak alınacak" şeklinde konuştu.
Ders başlıklarını da sıralayan Tekin: "Teorik derslerde Yerel Yönetimlerin Yapısı ve Mevzuatı, Yerel Yönetimlerde Çevre Yönetimi, Kent Planlaması ve İmam Hukuku, Yerel Yönetimler ve Türkiye'de Belediyeciliğin Tarihi, Yerel Yönetimlerde Mali Yönetim ve Belediyelerin Yerel Kalkınmadaki Rolü, Yönetici Etiği ve Sosyo Kültürel Belediyecilik, Stratejik Kent Yönetimi ve Avrupa Birliği Sürecinde Türk Belediyeciliği, Belediyelerde İnsan Kaynakları yönetimi ve Halkla İlişkiler konuları ele alınacak. Bunun yanı sıra kişisel gelişim derslerinde ise Problem çözme ve uzlaşmazlık yönetimi, imaj yönetimi, zaman ve stres yönetimi, takım çalışması, proaktif tutum becerileri ve değişim yönetimi konuları işlenecek" dedi.
Bilal Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyaset Akademisi Çorlu'da daha önce 2 dönem olarak uygulandı. İlk dönem 110, ikinci dönem ise 153 kişi katıldı. Bu kez sayının daha fazla olmasını bekliyoruz. Çünkü geçmiş dönemlerde katılmış olan kişilerin de talepleri var. Katılım şimdiden 150'yi geçti. 25 Ocak başvuru için son gün. Şubat ve Mart ayları ile Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan eğitimlerin ardından Nisan ayı ortalarında sınav düzenlemeyi planlıyoruz. Daha önceki eğitimlerde de vardı şimdi de devlet memurları dahi katılabilir. Eğitimlere profesörler, akademisyenler katılacaklar. Daha önce teşkilatımıza açtığımız siyaset akademisini bu kez işadamı derneklerine, diğer siyasi partilere ve tüm vatandaşlarımıza açtık. Çorlu'da büyük salon olmadığı için katılımcı sayısı konusunda ister istemez sınırlama getirmek durumunda kalabiliriz. Bu yüzden kayıt için 25 Ocak tarihini beklemeyin."
AR-GE Birim Başkanı Bilal Tekin'in yanı sıra toplantıya Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Murat İşgüder, Gençlik Kolları AR-GE Birim Başkanı Talat Mert Arslan ile bazı parti yöneticileri de katıldılar.
(SŞ )

21.01.2013 17:51:57 TSI

Editör: Wan Haber