Adalet ve Kalkınma Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısı Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, Çorlu Belediyesi'nin çalışmalarını eleştirerek, "Çorlu ufuksuz, beceriksiz bir belediyecilik anlayışının elinden kurtarılmalıdır" dedi.
Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen Çorlu İlçe Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcıları Ahmet Aygün, Sait Yazı, Erol Çetin, Cüneyt Yüksel, Yaşar İşcan, Hilal Gümüş ve Hüseyin Başaran Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Kurtuluş Ay, İlçe Başkan Yardımcısı ve Medya Birim Başkanı Serkan Erçili, İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehtap Baş, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları yöneticileri ve üyeleri, gençlik kolları yönetici ve üyeleri, parti üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldılar.
Toplantıda konuşan Ahmet Aygün: "AK Parti mensubu olarak 10 yıldır bu aziz millete hizmet ediyoruz. Bizler aynı geminin içerisindeyiz ve hep beraber bir istikamete bakıyoruz. Büyük meselelerin çözümünde büyük ekibin parçası olmak gerekiyor. Birlikte çıktığımız bu yolda sonuna kadar birlikte olacağımıza inanıyorum" dedi. .
Artık Çorlu, Tekirdağ ve Trakya bölgesini AK Partili belediyecilikle tanıştırmamız gerekiyor diyen Aygün: "Gayretimiz Çorlu için, Tekirdağ için Türkiye içindir. Çıktığımız bu yolda mahalle toplantıları yapıyoruz. İlçe danışma toplantıları yapıyoruz. Yaptığımız işi ciddiye alıyoruz. Ciddiye alınmayan iş iş değildir" diye konuştu.
AK Parti'yi bir gemiye benzeten ve bu geminin yola koyulduğunu da sözlerine ekleyen Aygün: "Bu gemiyi asla durduramayacaklar. Artık kendileri de söylüyorlar. AK Parti iktidardan inmeyecek diyorlar. 2023 dedik kabul ettiler. 2071'i de kabul edecekler. Bu hizmet kervanını asla durduramayacaklar. 2002 yılında Başbakanımız milletvekili olamadı, 'olsun ne olacak bir şey olmaz' dediler. Tekerleğimiz tümsekteydi o tümseği artık atladık ve yolumuza devam ediyoruz. 10 yılda AK Parti iktidarında çok şey yapıldı. Çorlu'da ise tekerlek tümsekte takılıp kalmış. 24 yıldır aynı anlayış var. Tekirdağ 'keşke vermeseydik' noktasına geldi çok şükür. Çorlu'da da tekerleği tümsekten atlatmanın vakti geldi" şeklinde konuştu.
"Toplantılarımız Çok Önemli"
Toplantıda konuşan Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan da: "Bir arada olmak, kenetlenmek fikirleri paylaşmak istenen hedefe ulaşmakta ilk ve en önemli adımdır. Onun için bu toplantılarımız çok önemlidir. Bir davaya inanıyor ve bu yolda ilerlemek istiyorsak, heyecanımız kadar millet ve memleket sevdamız kadar düşünce alt yapımız projelerimiz bu projeleri hayata geçirme metotlarımız da hayati önem taşır. Bunun böyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu toplantılarımız hatta her vesileyle bir araya gelişlerimiz bir düşünce alışverişine dönüşmeli böylece bereketlenmelidir. Her toplantı her gözlem her proje her yeni fikir yolumuzu biraz daha aydınlatır önümüzü görmemizi sağlar. Ufkumuzun genişliğini belirler" dedi.
"Hepiniz Muhteşem Gelişimin Tanıklarısınız"
Volkan: "AK Parti iktidarının Türkiye'mizin yönetimini nerelerden alıp ülkemizi ve insanımızı ne mertebelere yükselttiğini uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Hepiniz bu muhteşem gelişim ve yükselişin tanıklarısınız. Hukukta, iç ve dış siyasette, ekonomide, sosyal hayatta, şehircilikte ve daha aklınıza gelebilecek her alanda on bir yıl öncesi ile bugünü karşılaştırmak sanırım gerçekleştirilen mucizeyi kavramamız için yeterlidir" diye konuştu.
"AK Parti Ezber Bozan Parti"
Adnan Volkan: "Yıllarca AK Parti'ye temsil ettiği anlayışa muhalefet eden ömrünü ona düşmanlıkla geçiren gazeteci ve aydınlar bile AK Parti'nin hakkını teslim etmek zorunda kaldılar sağduyu sahibi her insan AK Parti'nin nasıl ezber bozan bir parti olduğunu görebilir. Partiler bir vücut merkezden en alt temsilciliklere kadar bir bütün teşkilatlar da o vücudun birer organıdır. Vücudun sağlıklı olması işlevlerini tam olarak yürütebilmesi için bütün organların da sağlıklı olması ve uyum içinde çalışması gerekir. Unutmayalım ki Çorlu İlçe Teşkilatı olarak bizler de ülkeyi yöneten gelecek yıllarda da yönetmeyi hedefleyen bu büyük yapının bir parçasıyız. Bir yapının bütün uzuvları önemlidir. Biz de önemliyiz. Mahallemizden ülkemizin bütününe kadar uzayan, genişleyen bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk ve bilinci daima taşımalıyız. Bulunduğumuz yerdeki azmimiz ve gayretlerimiz bir taraftan partimizin genel gücüne katkı sağlayacak bir taraftan da ilçemizin ilimizin güçlenmesini, güzelleşmesini hedef alacak. Burada büyüyeceğiz güçleneceğiz kazanacağız bu gücümüz hem şehrimizi yükseltecek, hem de partimizin her yerden aldığı güce güç katacak" şeklinde konuştu.
"Çorlu ve Tekirdağ Halkı İçin Yeni Ufuklar Açmalıyız"
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan: "Biz, kanaya köpüre akan bir ırmak olalım. Büyük denize karışmak için aşkla şevkle akan bir ırmak olalım. Özellikle yeni bir mahalli seçim sürecinde bu inanca bu bilince ve heyecana çok ihtiyacımız var. Mahalli seçimler sürecinin başladı. Bu süreç bundan sonraki gündemimizin en başta gelen maddelerinden biri olacak. Bundan sonra en çok bu konu üzerinde kafa yormamız bu alanda çalışmalar yapmamız gerekir. Çorlumuz ufuksuz, beceriksiz, bir belediyecilik anlayışının elinden kurtarılmalıdır. Yeni yapı içinde hem büyükşehir, hem Çorlu Belediye Başkanlığı alınarak bu ilkel, ilkesiz, sığ anlayışa son verilmeli. Çorlu ve Tekirdağ halkı için yeni ufuklar açmalı onları layık oldukları imkanlara kavuşturmalıyız" dedi.
"Tüm Teşkilatlarımızdan Belediye ile İlgili Şikayet Telefonları Geliyor"
Belediyenin yetersiz ve beceriksiz çalışmalarından üstüne basa basa bahsetmek istediğini de sözlerine ekleyen Volkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tüm mahalle teşkilatlarından hala şikâyet telefonları alıyorum. Vatandaşlarımızın şikâyetleri gün geçtikçe artıyor. Kullanışsız kaldırımlar, alt yapısı yapılmadan bitirilmeye çalışılan biraz yağmurda su gölüne dönen yollar, çeşmelerden akan çamurlu sular, köstebek oymuş gibi asfalt yollar. Reşadiye mahallesindeki çamurlu yollar ve bununla birlikte bir türlü çözüm bulunamayan trafik sorunumuz. Eğer ben mahalle teşkilatlarımızdan gelen şikâyetlerin tümünü danışma toplantılarımızda dile getirirsem benden başka kimseye konuşma hakkı ve zamanı kalmaz. Onun için bu konulara daha fazla değinmek istemiyorum. Yanlış şekillenen şehirciliğe bir son verme zamanı gelmiştir. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olup, tüm sorunlara çözüm bulacağız. Bunun yolu bilhassa bu dönemde kenetlenerek çalışmaktır. İnsan tanımadığına tam güvenmez. Kendimizi ve yapacaklarımızı tanıtmak için her gayreti göstermeliyiz. Bu da bir günde olan bir şey değildir. Daha çok zaman var demeden rehavete kapılmadan yarın seçim yapılacakmış gibi çalışmalıyız. Bu toplantılar bu amaçla yapılmıyor mu zaten. Artılarımızı, eksilerimizi, geçmişte yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı, yapacaklarımızı, bunların yol ve yöntemlerini sürekli konuşacağız. Gerçeğe ortak akılla varacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum."
AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Yüksel ise yaptığı konuşmada: "Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum. Çorlu benim için çok önemli. Çorlu'da çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eksiklerimizin neler olduğunun farkındayız. Bu eksikleri gidermek için çaba sarf ediyoruz. Biz bu yola kimsesizlerin kimi olmak için baş koyduk. Mahalle başkanlarından, mahalle temsilcilerimizden, tüm partililerden isteğim çevrenizdeki engellileri, ihtiyaç sahiplerini tespit etmeniz ve bizlere bildirmenizdir. Devletimiz zaten ihtiyaç sahiplerine elini uzatıyor. Bizler de mahalle teşkilatlarımızla el ele vererek devletimizin uzanamadığı, ulaşamadığı yerlere de devletimizin uzanmasını sağlayalım. Bizleri çalıştırın ve Çorlu'da ulaşılmadık kimsesiz bırakmayalım" dedi.
Yüksel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Gönüllü Koruyucu Aile projesi ile ilgili olarak da partililerden destek istedi. Yüksel: "Bu konuda da sizlerden yönlendirmeler yapmanızı istiyorum. İşlemler, prosedürler çok basit. Bu konuda talebi olan varsa bizlere yönlendirin. Çocuklarımız için aile sıcaklığı çok önemli" diye konuştu.
İlçe Danışma Meclisi Toplantısında Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehtap Baş da AKİM ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi.
AKİM 10 yıldır var ve koşulsuz vatandaş memnuniyeti ile hizmet veriyor diyen Baş: "6 Mart 2003 tarihinde Başbakanımız tarafından kuruldu. AKİM, halkımız ile bakanlıklarımız, milletvekillerimiz ve partimiz birimleri arasındaki iletişimi sağlayan, vatandaşlarımızı yaptıkları müracaatların sonucu konusunda bilgilendiren bir halkla ilişkiler modelidir.
Koşulsuz vatandaş memnuniyeti ilkesiyle çalışan AKİM, 81 ilimizde örgütlüdür.
AKİM, internet, telefon, mektup, fax ve kişisel başvuru gibi iletişimin bütün imkanlarını kullanır. AKİM'e müracaat etmek ücretsizdir" dedi.
AKİM'in misyonu ve vizyonu ile ilgili olarak bilgiler veren Baş: "AK Parti'nin Parti Tüzüğü ve programındaki taahhütleri doğrultusunda halkımızla yönetim arasında iletişim kurmak ve geliştirmek. Bu doğrultuda örgütlü olduğumuz 81 ilimizde, bireysel görüş, öneri, düşünce, eleştiri veya şikayetleri ile yönetime katılmak isteyen vatandaşlarımızın sesini, bütün iletişim imkanlarını kullanarak ve vatandaşlarımıza herhangi bir ekonomik yük getirmeden, ücretsiz olarak doğru adrese iletmek, alınan cevabı başvuru sahibine geri bildirimde bulunmak ve sorunların çözümüne katkıda bulunmak AKİM'in misyonu arasında. AKİM'in vizyonu ise: "Yönetime ulaşabilme noktasında vatandaşlarımız arasında bir güven ortamı oluşturmak.
Vatandaşlarımız arasında; yönetime ulaşma, katılma ve sorunlarını yerel bazda çözmeyi alışkanlık haline getirmek. Vatandaşlarımızla yönetim arasındaki ilişkiyi çift yönlü bir ilişki haline getirmek ve bunu kurumsallaştırmak. Bireyin yönetime katılım sürecini doğru yönlendirmek, bu sürece süreklilik kazandırmak ve vatandaşın yönetime katılımını hem vatandaşlarımız hem de yönetim açısından doğal ve demokratik bir hak olarak kurumsallaştırmak" diye konuştu.
AKİM'e başvuru yolları ile ilgili olarak da bazı değerlendirmelerde bulunan Mehtap Baş: "AKİM'e internet aracılığı ile, internet kullanıcıları, www.akparti.org.tr/halklailiskiler adresinden AKİM Başvuru Formu butonu aracılığı ile müracaatlarını sisteme kaydedebilmekte, kaydedilen bu müracaatlar yine ilgili AKİM görevlisi tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmakta ve müracaat sahibine dönülüp bilgi verilmektedir.
Telefon aracılığı ile: 444 25 44 (444 AK 44) numaralı telefonumuz bütün Türkiye genelinden aranabilmektedir. Bu numarayı arayan kişi hangi ilimizde ise o ilimizde bulunan il merkezimizdeki AKİM merkezine bu telefon otomatik olarak düşmekte ve AKİM Halkla ilişkiler uzmanı tarafından arayan kişinin kişisel bilgileri ile müracaatının özeti sisteme kaydedilmektedir. Kaydedilen bu bilgi, müracaat konusuna göre ilgili parti yöneticisi, bakanlık ya da milletvekiline otomatik olarak iletilmektedir. Daha sonra bu bilgi, kaydı giren AKİM görevlisi tarafından takip edilmekte ve çözüme kavuşturulmakta, sonuç müracaat sahibine verdiği iletişim kanalıyla iletilmektedir. Posta ve faks aracılığı ile başvurular, AKİM'lere gelen mektup, kart, faks iletileri de AKİM operatörleri tarafından sisteme kaydedilmekte ve yine aynı şekilde müracaat sahibinin iletişim adresi ve iletişim kanalları çerçevesinde sonuç, müracaat sahibine iletilmektedir. AKİM'e kişisel olarak da başvuru yapılabilir. Parti teşkilatlarımıza şahsen müracaat eden vatandaşlarımız, AKİM halkla ilişkiler görevlileri tarafından kabul edilmekte ve müracaatları aynı şekilde sisteme kaydedilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulmaktadır" şeklinde konuştu.
(SŞ)

08.02.2013 20:30:44 TSI

Editör: Wan Haber