AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na Kocaeli'nde gerçekleşen hizmetleri içeren bir CD göndererek, "İnşallah CD'yi seyredip biraz feyiz alırlar" dedi.
AK Parti Aydın İl Teşkilatı 46. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş'ün yanı sıra AK Parti Aydın İl Koordinatör Milletvekili ve Isparta Milletvekili Recep Özel, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Danışma meclisinde divan üyeleri AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner, AK Parti Aydın Yerel Yönetimler Başkanı Halil Naci Soner, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Palak ve İl Siyasi Hukuku İşler Başkanı Aydın Yılmaz'dan oluştu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Atay, İzmit'in 2008 yılında çıkarılan kanun ile bütünşehir olma anlamında ilk şehir olduğunu hatırlatarak 2009 yılından sonra, Kocaeli'de yaşanan değişimi video eşliğinde anlattı ve Büyükşehir'le birlikte Aydın'ın da Kocaeli gibi olacağını ifade etti.
Aydın'daki AK Parti'li belediye başkanlarıyla birlikte AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlediği program kapsamında Kocaeli'nde AK Parti döneminde gerçekleşen büyükşehir hizmetlerini yerine gördüklerini kaydeden Atay, Aydın Belediyesi'ne göndermede bulunarak 'Bu hizmetlerden Aydın ilinde hangisi mevcut' sorusunu yönelterek "CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 'Aydın'da aydınlığı ve sosyal belediyeciliği gördüm' diye açıklama yapıyor. Ben Aydınlı olarak Aydın'a üzülüyorum, utanıyorum ve acıyorum. Aydın'ı Kocaeli gibi yapmak zorundayız. Kocaeli'nde yapılan hizmetlerin videosunu CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na gönderiyorum. CD'lerin içerisi boş değil bizzat ben kendim hazırladım. Sayık Kalınmouz, başarılı hizmet olarak Sevgi Yolu ve Barış Selçuk Parkını örnek gösteriyor. Asıl hizmetleri CD'yi seyredip öğrensin. İnşallah biraz feyiz alırlar. Aydınlılar, CHP'nin lafla peynir gibisi yürütmeye kalktığı dönemi artık hak etmiyor. Aydın artık, AK Parti Büyükşehir Belediyesi olmalı. Belediye Başkan'ın yaptığı gibi otoparkçıların sırtına, internet sitesine 'Büyükşehir' sıfatı ekleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmuyor" dedi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'a göndereceklerini Kocaeli vidosunu içeren zarfları gösteren Atay, "Aydın'da katalog belediyeciliği yapılıyor. Şehrin ortasına boy boy resimler asarak hizmet üretemezsiniz. Biz aydınımızı düşünüyoruz. İnşallah biraz feyiz alırlar. İnşallah hep birlikte Aydın Büyükşehir belediyesini alıp, Aydın'ı 'AK Belediyecilikte tanıştıracağız. Şimdiden hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, AK Parti hükümetin 2002 yılından bu güne kadar sürdürdüğü tarım ve ekonomi politikaların da rakamlara bakıldığın da bugün önemli noktalara gelindiğini söyledi. Erdem, Aydın Belediyesi'nin alt yapı sorununun bir önceki dönem belediye yönetimi tarafında çözüldüğünü belirterek, "Bugün soruyoruz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hangi belediyenin sorununu çözmüş? Soruyorum Aydın'ın belediye hizmetleri noktasın da hangi büyük sorunu vardı da CHP belediyesi bunu çözdü? Aydın'ın imarda ki gelişim noktasın da ilk kotlayan rahmetli Nevzat Biçer'dir. Biçer'den sonra Aydın imar konusun da gelecek perspektifini oluşturmuştur. CHP'li başkan belediyeyi teslim aldığı zaman Aydın'ın alt yapı ile ilgili sorunu yoktu. Önceki dönem de AK Parti belediye hizmetlerini verdiği dönemde bütün şebeke boruları değişti'' şeklinde konuştu.
Erdem, sorunsuz bir belediyeyi devir alan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun belediye hizmetlerinde yetersiz kaldığını savundu.
Atay ve Erdem'in konuşmaların ardından AK Parti Aydın İl Teşkilatı 46. İl Danışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
(SK-MB-İK)

21.01.2013 12:29:29 TSI

Editör: Wan Haber