14 Şubat Sevgililer gününde sevgileri eskimeyen 6 çift Golden Palas Otel'de ağırlanırken, kendilerine çiçek ve kazak hediye edildi.
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Yönetimi, 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla Çerkezköy'de yaşayan ve uzun yıllardır evli olan çiftlere büyük bir jest yaptı. 6 çifti bir araya getirten AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Yönetimi, çiftleri Golden Palas Otel'de ağırladı. Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile eşi Nuran Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Aynur Düzgünel, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Sıcak bir ortamda gerçekleşen Sevgililer Günü yemeğine katılan çiftlerin mutlulukları gözlerinden okunurken, yemek esnasında ve yemekten sonra anlatılan hatıralar ile çiftlerin geçmişte yaşadıkları anılar zaman zaman duygusal anlar yaşattı. Programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, parti olarak 14 Şubat Sevgililer Günü'nde daha önce de çeşitli programlar düzenlediklerini ancak bu yıl farklı bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, "Çerkezköy'de yaşayan ve uzun yıllardır evli olan çiftler için böyle özel bir günde yemek düzenlemeyi düşündük. Bunun için tüm mahalle muhtarlarını aradık ve uzun yıllardır evli olan çiftleri bizlere söylemelerini istedik. Çiftlerimizi bulduktan sonra hepsine tek tek giderek ellerini öptük ve bugünün onlara özel olmasını istedik" dedi.
Yemeğe katılan tüm çiftlere teşekkür eden Yeşil, "Günümüzde, sevgiler ve evlilikler çok uzun sürmüyor. Uzun yıllardır evli olan ve evliliklerini sorunsuz bir şekilde bugüne kadar sürdüren çiftlerimizin yeni nesillere örnek olması da bizim için çok önemli. Çiftlerimiz, evliliklerini iyi günde kötü günde nasıl bu kadar iyi yürütebildiklerini yeni nesillere anlatmalıdırlar" diye konuştu.
Nuran Yeşil'in yaptığı konuşmanın ardından yemeğe geçildi. Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan 76 yaşındaki Yusuf Tunalı, bu güzel günü tertipleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Yönetimi'ne teşekkür ederken, bu günün hayatlarında güzel bir hatıra olarak kalacağını ifade etti.
Eşi Kıymet Tunalı ile 52 yıl önce birbirlerini severek evlendiklerini anlatan Tunalı, "Bugüne kadar eşimle aramızda kötü bir şey geçmedi. Her zaman birbirimizin yanında olduk. Yeni nesillerin aile ilişkilerine daha da dikkat etmeleri gerekiyor. Anne babamızı da her zaman çok sevdik ve yanlarından biran olsun ayrılmadık. Evlendikten sonra bile her zaman beraberdik. O zamanlarda dahi anne babamızın koltuğunun altına sığınırdık. Şimdiki gençler evlenmeden önce bile ayrı eve çıkmak istiyor. Tutumlu da olamıyorlar" ifadelerine yer verdi. Evlenmeden önce yazdığı mektupları eşinin hala sakladığını kaydeden Yusuf Tunalı, "Eşim, ona gönderdiğim mektupların 41 tanesini hala saklar. Yaşadığımız bu mutluluğun herkese örnek olmasını isteriz" şeklinde konuşmasının ardından yemeğe katılanlar tarafından büyük alkış aldı.
Yapılan konuşmaların ardından Çiftlere, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla çiçek ve birer kazak takdim edildi. Çiftlere hediyelerini Belediye Başkanı Ali Ertem ile eşi Nuran Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ile partililer verdi. Yemek, anlatılan hikayeler ve anıların ardından son bulduç
Düzenlenen 14 Şubat Yemeği'ne Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nden Hüsmen-Melahat Cengiz çifti, Cumhuriyet Mahallesi'nden Mithat-Rafet Durmuş çifti, aynı zamanda Fevzipaşa Mahalle Muhtarı olan Ali Pektaş ve eşi, yine Fevzipaşa Mahallesi'nden Yusuf-Kıymet Tunalı çifti, Fatih Mahallesi'nden BasriHabibe Vatansever çifti, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden HüseyinAyşe Karacan çifti katılırken, Bağlık Mahallesi'nden Halim Gümüş eşi rahatsız olduğu için yemeğe tek katılmak durumunda kaldı. AK Partili heyet yemek programının ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde ikamet eden ve rahatsız oldukları için yemeğe katılamayan 75 yıllık evli Hüseyin-Ayşe Karaca çiftini ziyaret ederek hediye takdim ettiler.

15.02.2013 10:48:24 TSI

Editör: Wan Haber