AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 13 ilin Büyükşehir olmasının ardından kapanacak bin 582 beldenin 900'e yakınının AK Partili olduğunu söyledi. Aralarında Denizli'nin de olduğu 13 ilin Büyükşehir olmasıyla ilgili yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onanmasının ardından AK Parti Denizli Teşkilatı basın toplantısı düzenleyerek Büyükşehir ile ilgili bilgi verdi. AK Parti Denizli İl Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısına AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Başkanı Avni Örki, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllarca başka illere giden kaynakların artık Denizli'ye de geleceğini belirterek şöyle konuştu: "Denizli, Türkiye ihracatında 8. sırada. En çok turistin geldiği beşinci il. Sosyoekonomik gelişmişlik anlamında Türkiye'nin 10'uncu şehri olan Denizli'nin bugüne kadar açıkça hakkı gasp edilmişti. Çünkü bizden küçük olan Erzurum, Samsun, Eskişehir, Sakarya gibi iller büyükşehir yapılırken maalesef Denizli gözardı edilerek dikkate alınmamıştı. Denizli'nin içinde ukde kalan bir olayın üzüntüsünü yaşadık. Çok şükür 22 ay önce bize verilen söz bugün yerine getirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim"
AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise, Büyükşehir yasası ile birlikte ülke genelinde bin 582 belde belediyenin kapanacağını ve 16 bin köyün mahalleye dönüştürüleceğini söyledi. Kapatılacak beldelerden yaklaşık 900'ünün AK Partili olduğuna dikkat çeken Zeybekci, şöyle konuştu: "Bu kadar büyük ve geniş çaplı bir yasa. 13 ille birlikte Denizli'de artık Büyükşehir. Kapanan belde belediyelerine, mahalle olan köylere rağmen bir iki münferit olay dışında hiç çatlak ses yok. Çünkü bizim yaptığımız işler doğrudur. Bugün toplam 29 il Türkiye'yi 2023 vizyonuna taşıyacak şekilde yeniden şekillendi. Bu büyük bir reform ve dönüm noktasıdır. Büyükşehir kanunu bu şekilde düzenlenemeseydi 29 il yani nüfusun yüzde 75'i büyükşehir sınırları içinde bu şekilde yer almasaydı 2023 yılı hedeflerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşardık"
(EV-HO-Y)

09.12.2012 15:50:11 TSI

Editör: Wan Haber