AK Parti Muğla İl Teşkilatı, il genelinde Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmaları yürütmeye başladı.
Muğla genelindeki tüm köylere gezen Ak Parti İl Yönetimi, ilçe yönetimleri, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte tüm köylere gezerek 2014'den itibaren başlayacak Büyükşehir sürecinin getirilerini anlattı ve vatandaşlardan Büyük Şehir seçimlerinde destek istedi.
Dalaman'ın 16 köyünü gezen ve İl Başkanı Nihat Öztürk'ün de aralarında bulunduğu heyet gezi sonrası İlçe Başkanlığında bir açıklamada bulundu.
Dalaman Ak Parti İlçe Başkanı Onur Turgut, bu geziye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "Zaten biz devamlı köydeyiz. Hem ilçe başkanı, hem il genel meclisi üyesi olarak devamlı şekilde köyleri ziyaret ediyoruz. Ama burada il yönetimi ve İl Başkanı ile birlikte oraya gitmemizin önemi çok ayrı. Vatandaşımız sizleri görmek istiyorlar, sıkıntılarını anlatmak istiyorlar. Sorunları çözebildiğimiz durumlarda oldu, çözemediğimiz durumlarda oldu. Hiç bir zaman yapamayacağımız şeyi söz vermedik.
Hiç bir köylü vatandaşamız bize, daha önce neredeydiniz diyemez. Çünkü biz her zaman bu vatandaşlarımızla beraberiz" dedi.
"Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz" diyen Onur Turgtu, "Öncelikle kadın kollarına, gençlik kollarına yönetimime teşekkür ediyorum, hepsi benim iki katım çalışıyor. Hiç kimse bu teşkilat çalışmıyor demesin. Devamlı çalışma halindeyiz. Hatalarımızı da görüyoruz, inşallah daha iyi olacağız. Zaten birinci partiydik, inşallah 2014 seçimlerinde de birinci parti olacağız" dedi.
İl Başkanı Nihat Öztürk ise Ak Parti'nin hedefinin 2014'de yapılacak Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak olduğunu belirterek, "Biz aranıpta bulunamayan teşkilat olmayacağız. Biz devamlı halkın arasında, onlar gibi yaşayan, onlar gibi düşünen onlar gibi gününü geçiren insanlar olacağız dedik. Bu amaçla yaklaşık 1 aydan beri Büyükşehir Yasasını da fırsat bildik. Bu yasa ne getiriyor, ne götürüyor bunu bizzat anlatalım dedik. Basında bunu anlatıyor ama bizde birebir ellerini sıkalım, vücut dili ile onları nasıl önemsediğimizi anlatalım istedik. Benin siyasette en haz aldığım son 3-4 aydır. Vatandaşların sorularını çözmekten zevk alıyorum. Onlarla dertleşmek, ayağına gitmek ayrı bir haz veriyor. Gürleyik köyü mesela, bu kadar farklı yoldan gidildiğini bilmiyordum. Onlarla aynı atmosferi teneffüs etmek, sorunlarını birebir yerinde tespit etmek önemli. Artı bizim sinerji oluşturmamız lazım. Bu inancın sinerjisi. Biz bunu Fethiye'de yaptık, 45 arkadaşla birlikte Fethiyenin her köyüne dolaştık. Bugün Dalaman'ın her köyünde bir Ak Partili vardı. Bunu günden güne artırarak vatandaşın ayağına gidecğiz. Biz hem Dalaman'da, hem Büyü Şşehirde onlara ne yapacağımızı şimdiden aktarmaya çalışıyoruz. Amacımız onlarla eş değer olduğumuzu, farklı insan olmadığımızı göstermek" dedi.
Ak Parti'yi milletin kurduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, "Partimizin kuruluş aşaması zaten bu. Buparti kurulduğunda Başbakanımızı, bu partiyi vatandaş kurdu dedi. Gelişimi tamamen vatandaşın isteği doğruldusundaydı, zorla Başbakanımız milletimize hizmet etmek için kurdu, millet kurdurdu bu partiyi" dedi.
Ak Partinin millet ile aynı ortamda bulunmak zorunda olduğunu söyleyen Nihat Öztürk, "Seçimlere 15 ayımız var. Ayın 1'inde teşkilatımız Bodrumdan Fethiyeye kadar köylerde olacak. Aynı şekilde mahallerde, kapı kapı dolaşıp Ak Partiyi anlatma zorunluluğumuz var. Köylerde kadrolar oluşmuş durumda artık, Ak Parti bilinci köylerde gelişmiş, filiz vermeye başlamış. Ben böyle bir teşkilatla çalışmaktan gurur duyorum. İnşallah bu teşkilat 2014'de Muğla Büyük Şehir belediyesini getirecek. Büyük Şehri kazanmakta amacımız sadece başkanlık bizden olsun demek değil.
2001'e kadar memur maaşını ödeyemeyen bir hükümet, İMF'den borç almış bir hükümet, 1 ay sonra maaşları ödeyecek mi bilinmeyen bir hükümet , 27 milyan dolar parası olan bir hükümet. 2012'de ise 127 milya dolar parası olan, İMF'ye borcu olmayan, 150 milyar dolar batık bankaların borcunu ödemiş, bir sürü artısı olan döneme girmişiz.
2001'den önceki dönem tamamen kayıptır. 2014 büyük bir şanstır Muğla için. Allah izin verirse de 2014'de Büyükşehir Belediyesi Ak Parti kadroları tarafından yönetilinceye kadar biz durmadan çalışacağız.
Umarım Muğlamız hak ettiği şekilde, marka bir Büyük Şehir haline geldi. Dalaman da hak ettiği şekilde turizm kenti olacak. Burada o planımız var, Tigem arazisini turizme açacağız. Dalaman 10 yılsonra Marmaris, Fethiye kadar marka haline gelecek. O yüzden Dalaman çok önemli. Ben arkadaşlarıma tekrar teşekkkükre diyorum" dedi.
(MS-MB-İK)

07.01.2013 18:34:05 TSI

Editör: Wan Haber