AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ile bir araya geldi. Yalçın, "Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu'nu bir röntgen çeksinler, genel bir durum tespiti yapsınlar, dünya uygulamalarını incelesinler diye kurduk. Komisyonumuz bir rapor hazırladı. Bursa ile ilgili yaptığımız vizyon çalışmasında bu rapordan yararlanacağız" dedi.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır ve dernek yönetiminin kentsel dönüşüm konusundaki talep ve tekliflerini dinledi. Yalçın, kentsel dönüşüm çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bu telafisi imkânsız bir konu. Baştan kavgayı yapalım. Çünkü sona kalırsak çok ilginç manzaralar önümüze gelebilir" dedi.
Görüşmede İl Başkanlığı tarafından kurulan Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Yalçın, "Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu'nu bir röntgen çeksinler, genel bir durum tespiti yapsınlar, proje geliştirsinler, dünya uygulamalarını incelesinler diye kurduk. Komisyonumuz bir rapor hazırladı. Bursa ile ilgili yaptığımız vizyon çalışmasında bu rapordan yararlanacağız. Onun içinde bu rapor da yer alacak. Bursa'da aşağı yukarı yapılacak işler ve yol haritası belli oldu. Artık tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak yerine uygulamaya girmek lazım" dedi.
Nisan ayında Bursa'nın tüm başlıklarıyla ilgili bir bu raporu açıklayacaklarını belirten Yalçın, "Bu açıklamadan önce de 3 toplantı tertipleyeceğiz. Mart ayı içerisinde hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem Bursa'da her sektörün ileri gelenleri ve medya ile toplanacağız. Bir anket paylaşacağız. 30'a yakın soru olacak ve orada onların kanaatlerini alacağız. Akademik boyutu olan dünyadaki başarılı kentlerdeki uygulamaları içeren güzel çalışma olacak" dedi.
Yalçın AK Parti İl Başkanlığı olarak böyle bir vizyonu Bursa'ya hediye etmek istediklerini söyledi.
Bursa'nın bu vizyona sahip olması gerektiğinin altını çizen Yalçın, "Planların hepsi o vizyona göre şekillensin. Bursa'nın rotası netleşmeli. Seçim sürecinde de böyle bir vizyon çalışmasının olmasını istiyorum. Diğer siyasi partilerde ya böyle bir çalışma hazırlığı yapsınlar ya da bizim bu hazırlığımıza katkı versinler. Çalışmalarımızı diğer siyasi partilere de sunacağız" ifadelerini kullandı.
(MŞ)

12.02.2013 14:02:01 TSI

Editör: Wan Haber