AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, 2013 yatırım programında Türkiye'de 2 bin 737 proje olduğunu söyledi.
AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Danışma Toplantısı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve AK Parti eski milletvekillerinden İsmail Özgün ve çok sayıda partili katıldı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, 11 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin devrim niteliğinde işler yaptığını söyleyerek, "4 4 4 eğitim sistemi ile 28 Şubat'ın tahribatını tamir eden öze dönüşe karşı çıktılar. Gençliğin, milli ve manevi değerleri kopuk olsun, meselesi olmayan gençlik istediler. Çağdaş ve dindar nesiller yetiştirmenin önünü açtık" dedi.
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı da, Şubat, Mart ve Nisan aylarında teşkilat içi eğitime başlayacaklarını söyledi. Başkan Poyrazlı, "Balıkesir'de 2 kez gerçekleştirdiğimiz siyaset akademisini nisan ayından sonra tekrar yapacağız. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Hedefimiz yaklaşan yerel seçimler. Biz seçim startı veren bir parti değiliz. Biz seçim bitince bir sonraki seçim için çalışan bir partiyiz. AK Parti olarak 20 belediyeye ve 1 büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak istiyoruz. Buna teşkilat olarak canı yürekten inanıyoruz" dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu da, AK Parti'nin AK Parti'den başka rakibi olmadığını söyleyerek, "Önümüzde 3 büyük seçim var. Birlik olma zamandır. 2014 yılında arzu ettiklerimizi gerçekleştireceğiz. Biz önümüzdeki 10 yılı planlıyoruz. 10 yıl önce krizlerle boğuşan Türkiye'yi uçurumdan aldık rekorlar kıran bir hale getirdik" dedi.

"TÜRKİYE'DE DEMOKRATİKLEŞME İLE EKONOMİNİN DOĞRU ORANTILI OLDUĞU NETLEŞMİŞTİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Türkiye'de bugün gelinen noktanın önemine değinerek, "12 Mart Muhtırası 1971, 12 Eylül darbesi 1980, 28 Şubat. Bu darbelerde Türkiye'nin ödediği bedel ne kadar. Türkiye'de demokratikleşme ile ekonominin doğru orantılı olduğu netleşmiştir. Ekonomi, demokrasiyi; demokraside ekonomiyi güçlendiriyor. Demokrasinin çıtası yükseldi, ne oluyor kriz oluyor mu? Eskiden hatırlayın, 6,7 senede bir IMF'ye gidip el açıyoruz. Herkes bu ülkede 6,7 yılda bir ekonomik kriz olur diyor. Ak Parti iktidarda 10 yılını tamamladı. 11. yılın içerisinde ekonomik kriz oluyor mu? Olmuyor" dedi.

"RECEP TAYİP ERDOĞAN'A MUTLAKA DANIŞIYORUM DİYOR"
Dünya çapında Türkiye'nin sözünün önemli olduğunu söyleyen Uğur, "On yıl içerisinde dış politikada çok önemli gelişmeler oldu. Türkiye, itibarlı, sözü geçen, dinlenen bir ülke, dünyada bir şey oldu mu deniyor ki bir de Türkiye'ye soralım. Bakalım Türkiye'nin bu konudaki görüşü ne? Obama bile diyor ki, benim danıştığım 5 kişi var. Bir tanesi Recep Tayip Erdoğan. Recep Tayip Erdoğan'a mutlaka danışıyorum diyor. Onun görüşleri fikirleri önemli. Yalnız Obama değil, Avrupa'daki bütün liderler hepsi danışıyor. Türkiye'nin içinde olmadığı bir olay yok" dedi.
Türkiye'ye ilişkin rakamlar veren Edip Uğur, şunları söyledi:
"Şuan vize almadan 64 ülkeye seyahat edebiliyoruz. On yılda 27 büyük elçilik açılmış. Ticaret müşavirliği sayımızı 160'a çıkartmışız. Yüzyılın en büyük krizini dünya yaşıyor. Herkesin ticaret hacmi düşüyor, ihracatı azalıyor. Türkiye 2012 yılını 152 milyar dolar ihracat ile kapadı. Bu nasıl oldu. Büyükelçilikleri, ticaret müşavirliklerini açarken 5 yıl önce ihracatımızın yüzde 60'ı Avrupa'ya idi. Bu krizi sezen hükümetimiz şuanda ihracatımızın yüzde 46'sı Avrupa'ya gerisini Uzakdoğu'ya, Afrika'ya diğer yerlere yapıyoruz. Başbakanımız, boşu boşuna mı dolaşıyor. Türkiye silah ihraç eden bir ülke oldu. Anka'ları, insansız helikopterleri, uzun menzilli roketler, Göktürk 2 uydusu uzaya atıldı. O bize istihbarat getiriyor. Ak Parti olarak seçimler geçirdik. Hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamadık, insanımızı kandırmadık."

2013 YATIRIMLARINA 46 MİLYAR TL
Uğur, Balıkesir'e 2 yeni üniversite açma hedeflerinin olduğunu söyledi. Uğur, "Türkiye'de 76 olan üniversite sayısı 168'ye çıkmış. Türkiye'de şuanda 168 üniversite var. Hedefimiz şu, büyükşehir olduktan sonra Bandırma'ya bir üniversite, körfez bölgemize bir üniversite. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Şuanda 40 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Sağlıkta 178 bin kişi çalışırken, 461 bin kişi çalışıyor. Hastanelerdeki yatak sayısı 10 yıl önce 6 bin 900 bugün 40 bin. 157 adalet sarayı inşa etmişiz. Fatih projesi, tabletler, akıllı tahtalar. 2 adet nükleer santralin ihalesi yapıldı. Onlarda yapım aşamasında devam ediyor. 10 yılda 18 büyük HES, 222 baraj. Şimdi 2013 yatırım programı yayınlandı. Resmi gazetede açıklandı. Türkiye'de 2 bin 737 proje var. Bunlara 46 milyar, katrilyon para ayrıldı. 14 katrilyon ulaştırmaya, 8 katrilyon eğitime, 4 katrilyon enerjiye, 6 katrilyon tarıma, 3 katrilyon sağlığa, 3,5 katrilyon sağlığa ayrıldı. Otoyollar, 3. boğaz köprüsü bir de bunlar var. Bunlara ödenek ayırmıyoruz. Yap, işlet, devret. 3. köprü ve çevre yolları 5,7 milyar dolar. Aşağı yukarı 10 katrilyon. Aynı şekilde İzmir-İstanbul otobanı o da 11 katrilyon lira. Onu da alan konsorsiyum çok hızlı yapmaya çalışıyor. Ne kadar çabuk yaparsa, o kadar parasını çabuk alacak. Köprüyü yapacak ki köprüden geçiş parası alacak" dedi.

BALIKESİR'E EĞİTİM YATIRIMLARI
Balıkesir'deki yatırımlardan söz eden Uğur, 2013 yılında Milli Eğitim'in Balıkesir'de gerçekleştireceği projeleri açıkladı. Uğur, şunları söyledi:
"Balıkesir'de tıp fakültesi hastanesi bitti. Oda 200 yataklı. Ona da 60-70 trilyon para harcadı bu devlet. Bakın şimdi, Balıkesir'de Milli Eğitim'in yatırımları. Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edremit'e yapılıyor. 9 trilyon 500 milyar. Balıkesir merkeze Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslikli 8 trilyon. Anadolu Lisesi Havran'a 4 trilyon 16 derslikli. Halk Eğitim Merkezi Bandırma'ya 8 derslikli 2 trilyon 850 milyar. Anadolu Lisesi Bandırma'ya 1 trilyon. Çok programlı Lise Balya'ya 16 derslik 4 trilyon 500 milyar, Bandırma'ya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 24 derslik ve 2 atölyesi ile 12 trilyon lira. Burhaniye'ye 24 derslik 1 atölyesi ile 10 trilyon lira. Balıkesir'e Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinden ayırdığı 53 trilyon 100 milyar. Siyasiler ne yapıyor, işte bunu yapıyor. Bunun dışında, ilköğretim okulları da özel idare ve il genel meclisi tarafından yapılıyor. 7 trilyon para Milli Eğitim tarafından, valimizin emrine gönderildi. Şöyle bir karar alındı. Dendi ki, İl Özel İdaresi hesaplarında bulunan ödenekler bakanlıktan izin, onay alınmaksızın ilin ihtiyaçları hususunda kullanılmasına valiliklere yetki verildi. Sana ödenek gönderiyorum bunun 3 katı harcama yapacaksın deniliyor. Balıkesir'in ilköğretimi ile ilgili, okul öncesi ile ilgili ne kadar ihtiyacı varsa onu yapacaksın. Yap, benden para iste. Bunu bakanlık ile konuştuk. 21 trilyonda oradan para var. 21 trilyon ilköğretim ve okul öncesinden, 54 trilyon lira milli eğitim bütçesinden 84 trilyon lira Milli Eğitim'den Balıkesir'e, bu az mı?"

"SİYASİ PARTİLER DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU"
Uğur, Balıkesir'de şubat ve mart ayında gerçekleşecek oda seçimlerini değerlendirdi. Uğur, "Balıkesir'de oda seçimleri süreci yaklaşıyor. Demokrasi çok güzel bir şey, sandık çok güzel bir şey. Kıyamet kopuyor. Millet dışarıya dağıldı, kardeşim bak ben oy istiyorum. Allah razı olsun. Edip Uğur hepsini döktü dimi yollara. Ben bundan memnun oluyorum. Balıkesir'de bayram var. Efendim Balıkesir'de şöyle oldu, böyle oldu. Bizim birlik ve beraberliğimiz var. Cambaza bak cambaza malı götür. Yok öyle. Gideceksin kardeşim yollara düş, oy isteyeceksin. Derdini soracaksın vatandaşın. Bundan Balıkesir kazançlı çıkacak. İnşallah çalışmayan fabrikalar çalışacak. Ben mahcup olmak istiyorum. Gelsin çalıştırsın, aş iş kapısı açsın bende mahcup olayım. Ben Balıkesir için mahcup olmaya her zaman razıyım. Siyaset bulaşmasın diyorlar, siyaset kötü bir şey değil. Siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmez unsuru. Bütün siyasi partilerin başımızın üzerinde yeri var. Biz hiçbir siyasi parti hakkında en ufak bir söz söylemiyoruz kardeşim. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Vatandaş bizim yakamıza yapışıyor, ne sıkıntısı varsa söylüyor. Bizde gidip Ankara'ya anlatıyoruz hükümetin yetkililerine. Siyaseti kötü göstermek bir kere yanlış. Bu Balıkesir'in hayırına oldu, basının da hayrına oldu, habersiz kalmadınız. Kasalarınız da para gördü ey basın. Sizin de kıymetli olduğunuzu anladılar" dedi.
(BD-ÖZ-Y)

26.01.2013 18:59:14 TSI

Editör: Wan Haber