Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, partisinin Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Sorularla ve Cevaplarla Yeni Büyükşehir Yasası' kitapçığını tanıttı.
Çakırca, AK Parti hükümeti öncülüğünde çıkarılan yeni yasanın yerel yönetimlerin yerinden yönetim ilkesine uygun olarak yapılandırıldığını belirterek, ilçe merkezinde Perşembe günlerinde kurulan semt pazarında bilgilendirme kitapçıklarını kendi elleriyle vatandaşlara dağıttı. Yasayla çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olan en yüksek verimlilikle, hızlı ve kaliteli hizmet bütünlüğü sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Kanunu hakkında muhalefet partilerinin bilinçli bilgi kirliliği oluşturmaya çalışarak, halkı yanlış bilgilendirdiğini savunarak, "Yasaya karşı çıkan bazı kesimler, köy muhtarlıklarının kaldırılacağı yönünde dedikodu üretiyor. Bunların asılsızdır. Çünkü söz konusu muhtarlıklar, mahalle muhtarlığı olarak hizmet vermeye devam edecektir. Bu kanunla köylülülerimiz hiçbir hak kaybına uğratılmayacaktır. Aksine mevcut haklardan eşit faydalabilme imkânı bulacaklar" dedi.
Büyükşehir yasasıyla amaçlananın, yerel düzeyde demokrasiyi güçlendirmek olduğunun altını çizen Melih Çakırca, "Türkiye'de belediyecilikte kaliteli hizmet hamlesi AK Parti iktidarı döneminde başlamıştır. Çünkü biz, kalkınma ve siyasetin yerelde başlayacağı inancıyla yola çıktık. Bu ilke temelinde yükselerek meydana getirilen Yeni Büyükşehir yasasıyla amacımız; hem genel, hem de yerel düzeyde demokrasiyi güçlendirmektir. Bu yasayla seçmen, yönetiminde kendi yöresiyle ilgili her türlü düzenlemelerinde en etkin şekilde söz sahibi olacaktır. Daha önce yalnızca muhtar ve il genel meclisi üyesini seçen köylerde yaşayan vatandaşlarımız bu yasayla birinci kademeden başlayarak, muhtarlarını, ilçe belediye başkan ve meclisinin yanı sıra Büyükşehir yönetimini seçecektir. Böylece yalnızca kendi yakın çevresinin değil bağlı bulunduğu ilçenin, dahası büyükşehirin bile yöneticilerini belirleme ve sonrasında yapılacak olan çalışma ve düzenlemelerde söz sahibi olacaktır. Yasayla, her vatandaşımıza eşit ve kaliteli hizmet verilecektir" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZ EŞİT VE DAHA KALİTELİ HİZMET ALACAK"
Yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla belediye hizmetlerinde verimliliği arttırmak ve il sınırları içinde her bölgeye eşit hizmet götürülmesini n sağlanılacağını vurgulayan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, "Yeni çıkardığımız bu yasayla hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak yâda kendisinin aldığı hizmetin kalitesinde herhangi bir eksilme olmayacaktır. Aksine her vatandaşımız eşit ve daha kaliteli hizmet alacaktır. Yeni Büyükşehir yasasıyla köylerdeki orman ve mera hakların olduğu gibi korunacak ve tasarrufu köylülere ait olacaktır. Bunların yanı sıra köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan belediye vergi harç ve katılım payları 5 yıl süreyle alınmayacağı gibi su ücretleri 5 yıl süreyle en düşük su tarifesinin dörtte birini geçmeyecektir" diye konuştu.
Çakırca, Büyükşehir yasasının Ayvalık içinde büyük avantajları beraberinde getireceğini belirterek, "Bu kapsamda Ayvalık Belediyesi'nin Büyükşehirlere verilen Genel Bütçe'den alacağı payla bütçe ve geliri en az 10 kat artacaktır" dedi.
(SS-SŞ)

21.01.2013 18:49:20 TSI

Editör: Wan Haber