AK Parti Aydın İl Teşkilatı Başkanı Sadık Atay, düzenlediği basın toplantısında AK Parti Siyaset Akademisi'nin 2 Mart'ta her ilde vereceği,'Yerel Yönetimler 2' isimli eğitimlere Aydınlıların katılmasını istedi. Siyasi gündemi de değerlendiren Atay, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili kullandığı söylemleri 'çirkin' bulduğunu ifade etti.
Tüm partilerin yerel seçimler öncesinde adaylarını ve aday adaylarını belirlemeye başladığını ifade eden Atay, AK Parti'nin iktidar partisi olduğundan dolayı daha fazla çalışacağını belirtti.
Aydın teşkilatı olarak icraatlarını halka anlatacaklarını kaydeden Atay şunları söyledi: "Bazı partiler aday adaylarını ve adaylarını açıklamaya başladı. Biz de çalışmalarımızı genel merkezimiz ile birlikte yürütüyoruz. Adaylarımız için ön hazırlıklarımızı yapıyoruz"
"BACKGROUND ÖNEMLİ"
Aydın'ın büyükşehir olarak seçime gireceğini, bundan dolayı Aydın'daki yerel seçim sürecinin çok önemli olduğunu anlatan Atay, "Ciddiyetle çalışıyoruz. Bizim adayımızın en kaba tabiriyle backgroundu çok güçlü olmalı. CV'sinin kaç sayfa olduğu önemli. Siyasi, sosyal, teknik bilgisi çok önemli. Heybesi dolu mu, boş mu buna bakacağız" diye konuştu.
AK Parti Siyaset Akademisi'nin 2 Mart'ta vereceği Yerel Yönetimler 2' isimli eğitimlerin Aydın'da da verileceğini söyleyen Atay şöyle devam etti: "Parti kimliğinden ayrı, AK Parti'nin kurumsal kimliğine uygun ve ciddiyetle bir siyasi eğitim verilecek. Eğitimlere, başka siyasi partilere mensup arkadaşlarımız katılabilir. Devlet memurlarının da hafta sonunda verilecek eğitimlere katılmasında herhangi bir kanuni engel yok. Aydın ve ilçelerinde 10 bin adet broşür dağıtacağız. Halkımızın, bilinçli siyasete yönelmesi anlamında herkesi eğitimlere bekliyoruz"
"POPÜLİZM"
Aydın Belediye Meclisi'nin Aydın'ın 56 köyüne temizlik hizmeti götürmesi konusunda soru sorulması üzerine konuşan Atay, bu yaklaşımı 'popülizm' olarak niteledi. Aydın Belediyesi'nin görev yaptığı 4 yıllık süre boyunca yattığını iddia eden Atay, "Bu yaklaşım samimiyetten uzak bir yaklaşım" ifadesini kullandı.
"VURGUN YAPILIYOR"
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in, Aydın Belediyesi'nin gelir tablosunda su faturalarının büyük yer tuttuğuna işaret ettiğini hatırlatan Atay, Aydın'da belediyenin vurgun yaptığını iddia etti.
Atay su faturaları hakkında şöyle konuştu: "Aydın Belediyesi'nin gelir tablosu halkın cebinden vurgun yapıldığını gösteriyor. 2009'dan bu yana gelen süreçte halkımız faturalarına ve tükettiği su miktarına iyice bakmalı. Demek ki su geliri olmasa Aydın Belediyesi hiçbir şey yapamayacak"
"1 NİSAN'DA ŞAKA YAPACAĞIZ"
CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un kendisi hakkında 'Sadık pabucu yarım' şeklinde bir ifade kullandığı hatırlatılan AK Parti Aydın İl Başkanı Atay, bu hitap şeklinin çocukça olduğunu söyledi. Atay şunları söyledi: "CHP Aydın İl Başkanı yüzde 60, CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 51 gibi bir rakam veriyor. Biz daha önce bu rakam verenleri gördük. Referandum ve milletvekili seçimleri öncesinde de rakamlar söyleniyordu. Ama sonuçlar ortada. Barkan Kalınomuz bizi küçümsemiş. Bizim siyaset anlayışımızda böyle bir tarz yok.Biz ilkokulda böyle şakalar yapıyorduk. Biz de kendisine bir şaka yapacağız. Ama 30 Mart'tan sonra 1 Nisan'da"
"OSMAN AYDIN'IN SÖYLEMLERİ ÇİRKİN"
CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında ulusal basına yansıyan söylemlerini de değerlendiren Atay sözlerini şöyle tamamladı: "Biz zamanında CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Sosyalist Enternasyonel' Kongresi'nde söyledikleri üzerinde durduk. CHP'nin BDP ile yaptığı çalışmaları gördük. Parti içinde çözülmesi gerekenler ulusal basına yansıdı. Osman Aydın'ın sözleri CHP'deki kontrolsüz ortamın göstergesi. Demek ki genel başkan kontrol edemiyor. Söylemleri son derece çirkin buluyoruz"
(GY-MB-İK)

06.02.2013 12:22:08 TSI

Editör: Wan Haber