AK Parti Arguvan İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye'nin AK Parti iktidarında önemli bir mesafe katettiğini söyledi.
Arguvan İlçe Danışma Toplantısı ilçe parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Arguvan ilçe başkanı Kudret Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, toplantıda yaptığı konuşmada, TBMM tarafından yasalaştırılan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Büyükşehir Yasası'nı değerlendirerek, "Yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiği en önemli değişiklik olarak belediye mücavir alan sınırının il mülki sınırlarına genişletilmiş olmasıdır. Bu değişiklikle artık büyükşehirlerde tüm köyler mahalle olacaktır. Yeni yasayla artık büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırı tüm il sınırlarını kapsayacak. Yani şehrimizdeki tüm köyler mahalle statüsünde olacak ve bu şekilde şehir merkezindeki bir mahalle gibi hizmetten faydalanacak, köylerimizden 5 yıl süreyle vergi alınmayacaktır. Büyükşehirler bütçelerinin yüzde 10'u yatırım için ayıracak, kapatılan belediye binaları büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından hizmet amaçlı değerlendirilecek ve çalışan personellerin hakkı korunacaktır. Köylerin orman ve mera hakları olduğu gibi korunacak ve yapılar için ruhsat kolaylığı sağlanarak, projeler ücretsiz olarak verilecektir" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin tamamen milli tank, insansız hava aracı ve helikopterlerin üretimine başladığını belirten Tüfenkci, "Göktürk adı verilen Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydusunun çalışmaları devam ediyor. Bu uydumuzu, 19 Aralık'ta, Saat 18.52'de uzaya gönderilecek. Ülkemize hayırlı olsun dedi. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu; Başbakanımızın deyimiyle nereden nereye" dedi.
(NA-Y)

14.12.2012 15:08:35 TSI

Editör: Wan Haber