AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, "2014 yerel seçimlerinde başlıca hedefimiz kadınların yerel yönetimlerdeki temsilini artırmaktır. Kadınlarımızın karar alma mekanizmasına katılımının, toplumun şekillenmesine katkı sağlayacağını biliyoruz" dedi.
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, il yönetim kurulu üyeleri ve milletvekili Hüseyin Samani, Kaş ilçesinin belde ve köylerini ziyaret ettiler.
AK Parti Kaş İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği programa katılan Köse ve Samani, ilk olarak Kalkan Beldesi'ni ziyaret etti. Kalkan Belde Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıda kadın kolları başkanlığına yeni atanan Yasemin Esemen'i tanıtan Köse, "AK Parti kadın kolları kadroları her zaman başarılı projelere imza attı. Önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde başlıca hedefimiz kadınların yerel yönetimlerdeki temsilini artırmaktır. Bu doğrultuda kadınlarımızın karar alma mekanizmasına katılımının, toplumun şekillenmesine katkı sağlayacağını biliyoruz. Bunu sağlama konusunda kararlı bir siyaset izleyeceğiz. Aramıza katılan Esemen ile birlikte belde kadın teşkilatımız daha da güç kazanacak" dedi.
AK Parti kadroları olarak her zaman halkın yanında olduklarını belirten Köse, "Vatandaşın sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Gittiğimiz beldelerde vatandaşlarımızın ortak sıkıntısı, yeterli hizmeti alamadıkları yönünde. İl genel meclisinde muhalefet partilerinin iktidarı, AK Parti'ye yüksek oy çıkan beldeleri adeta cezalandırıyor. Bu beldelere hizmet götürmüyorlar. Fakat, vatandaşlarımız yapılanların farkında. Gittiğimiz her yerde muhalefet koalisyonunu bize şikayet ediyorlar. AK Parti olarak, vatandaşın isteklerini Antalya'da olmaz ise, milletvekillerimiz ile Ankara'da, Başbakan'ımızın bakanlarımıza verdiği talimatları ile çözüm üretiyoruz. Biz siyaseti yarınlarımız ve gelecek nesiller için yapıyoruz. 2001 yılındaki ekonomik krizi, cebimizdeki paraların çalındığı zamanları tekrar yaşamamak, ülkemizde istikrarın ve demokrasinin sürmesi için yapıyoruz. Herkesin haklarına saygı gösterilen, zenginleşen, ekmeği büyüyen, bir ülke olmasını istiyoruz. İstikrar sürdükçe Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakan ve AK Parti kadroları oldukça, milletimizin bileği bükülmez, sırtı yere gelmez. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geleceğiz" diye konuştu.
Milletvekili Hüseyin Samani ise Büyükşehir Yasası ile yaşanacak değişikliklerin vatandaşa iyi anlatılması gerektiğinin altını çizdi. Yasa ile köylere daha fazla hizmet gideceğini belirten Samani, "İleriye dönük sürdürülebilir turizm yapısı oluşturmaktan uzak olan Kaş merkez, Kalkan ve Patara gibi beldelerin altyapı hizmetlerini yapmaktan uzak, tanıtım yapmaktan uzak kalmıştır. Büyükşehir yasası ile beldelere, köylere daha önce ulaşılmayan hizmetler gidecek. Kaş merkez ve beldelerine daha çok hizmetin yolu açılmış olacak. Yasa ile köyler hem Büyükşehir hem de ilçe belediyesinin bütçesinden yüzde 10 oranında zorunlu yatırım payı alacak. Belediyeler, köylere yatırım götürmek mecburiyetinde. Getirmezse, valinin yönetiminde oluşturulan koordinasyon merkezi bu işe el koyacak, yatırımı yaptıracak ve kaynağı belediyeden kesecek. Yasa ile amaç hizmet getirmek, güçlü belediyeler oluşturmak ve yerel yönetimleri güçlendirmek. Bizim amacımız Kaş'ı marka haline getirmek, vatandaşa en iyi hizmeti vermek. Bizler vekiliz, asil olan milletimizdir" diye konuştu.
Samani ve Köse, Kınık Beldesi esnafını ve Cuma pazarındaki esnaf ve alış veriş yapan vatandaşları da ziyaret etti. Yeşilköy, Ova ve Çavdır köyünde mahalle muhtarları ile de bir araya gelen Samani ve Köse, daha sonra ayağı kırılan Kaş ilçe eski Başkanı Musa Yücel'i de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
(İAİA-Y)

10.02.2013 18:09:16 TSI

Editör: Wan Haber