AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, insan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneş olduğunu bildirdi.
Alparslan, Mevlana Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda "Geçmişteki büyüklerimizi anmak, hatırlamak, hem insanlık itibariyle bir kadirşinaslık ifadesidir, hem de inancımızın gereğidir" dedi. Özellikle onların başarılarını, insanlığa kazandırdıkları güzellikleri örnek almak ve onların başlattığı hayırlı işleri devam ettirmenin ise hem vazifeleri, hem de ruh ve bedenlerin ihtiyacı olduğunu belirten Alparslan, "Hele biz tarihi derin köklere dayanan bir millet olarak nice şairler, yazarlar, dervişler, hattatlar, sanatkârlar, pirler, liderler, adam gibi adamlar yetiştirmişiz. Bu büyük zatlar, hâlâ günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyada tanınıyor ve verdikleri mesajlarla insanlığa umut veriyor, gönülleri fethediyor. İşte insan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri de müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. O büyük insan; pir, insan-ı kâmil, büyük şair gibi sıfatlarla isimlendirilen, bugüne kadar gönüller tutuşturan ve bundan sonra da insanı etkilemeye devam edecek olan Veli zattır, hepimizi aydınlatan ışıktır" ifadelerini kullandı.
Gönüller sultanı Hz. Mevlana'nın, aşkın ve tüm güzelliklerin, ilmin, hikmetin, aklın kemali olduğunu belirten Alparslan, insanlık ve sevgi dininin kurucusu, birliğin müjdeleyicisi, halkın ve mukaddes kitabın kucaklayıcısı Hz. Mevlana'nın, "İnsan yaratılmışların en şereflisidir" düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğunu vurguladı. Alparslan mesajında şöyle dedi: "O'nun insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj Aşk, Sevgi ve Birliktir. Birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyaç vardır. Kısa süren ömürde bırakılabilecek en güzel eserler, kendinden başkalarını da düşünerek insanlığa fayda sağlamış olmak, ahlâk sembolü olarak güzel ve doğru insan diye hatırlanmak, gönüllerin fethiyle hayırlı dostluklar bırakabilmektir. Yaptığımız her işin, her görevin 'iyi insan olmak' düşüncesiyle gerçekleştirilmesini ve gönüllerin sevgiyle birleşmesini, barışın ancak böyle tesis edilebileceğini bize göstermektedir. O, nefsini iyilik ve güzellik potasında eritmiş, akli, mantıki dini, ahlâki, felsefi, tasavvufi, insani ve benzeri her yönden, kendisine gönül verenleri hem kendi asıllarına kavuşturan, hem içinde bulunduğu çağa göre, topluma göre en yararlı olacak şekilde yetiştiren bir "İnsanlık üniversitesidir." 13. yüzyıldan günümüze mesajlar vererek aklımızı bilgiyle donatan, kalplerimizi umutla yeşerten, gönüllerimizi sevgiyle fetheden Hz. Mevlana'nın 738. Vuslat yıldönümünün; o ve onun gibi zatları daha iyi idrak edip, örnek almaya, olduğumuz gibi görünüp, göründüğümüz gibi olmaya, gerçek güzelliğin ruh güzelliği olduğunu fark etmeye, millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe, dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ederim."
(ZÇ-ÖK-Y)

10.12.2012 11:48:50 TSI

Editör: Wan Haber