AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, basın mensuplarının çalışmalarının Türkiye'nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak varlığını sürdürmesine hizmet ettiğini bildirerek, basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını ve dolayısıyla demokrasiyi daha da güçlü kılacağını belirtti.
AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Medyanın hayatın en önemli parçası olduğunu belirten Alparslan, "Özellikle insanlar arasındaki iletişimde, devlet politikalarının halka bildirilmesinde, bilim ve teknolojik gelişmelerde ve değişik memleketlerdeki insanların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri hakkında bilgi edinilmesinde en önemli faktör de basın kuruluşlarıdır" dedi.
Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan birisinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğuna dikkati çeken Alparslan, Türkiye'de basının önemli ilerlemeler gösterdiğini ve Türkiye'nin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da büyük katkılarda bulunduğunu ifade etti. Alparslan, "Tabi, haber ve bilgileri basın aracılığıyla toplumun istifadesine sunan, bu işin emekçileri de şüphesiz gazetecilerimizdir. Gece gündüz, tatil, bayram, özel gün vs. demeden mesai yaparak büyük bir özveriyle emek harcarlar" ifadelerini kullandı.
Gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda çağın gerektirdiği geniş imkanlara sahip olmaları gerektiğini bildiren Alparslan, bir ülkede fikir özgürlüğünün sağlanması, farklı görüşlerin ifade edilebilecek ortamlar bulmasının, ancak gazetecilerin konumunun iyileştirilmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti. Alparslan, basın mensuplarının çalışmalarının Türkiye'nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak varlığını sürdürmesine hizmet ettiğini ifade ederek, basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının şüphesiz basın ve dolayısıyla demokrasiyi daha da güçlü kılacağını dile getirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili, 'Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı vardır. Bu bakımdan basın mensuplarının görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz' dediğini hatırlatan Alparslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. Bu duygularla tüm basın emekçilerimizin, gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."
(EY-CC-Y)

09.01.2013 16:09:55 TSI

Editör: Wan Haber