AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, Altıntaş-Aslanapa arasında yapılacak olan yol için ödenek çıktığını belirterek yolun yapılmasıyla birlikte 8 ilçenin Zafer Havalimanına kolayca ulaşabileceğini söyledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun Aslanapa-Altıntaş yol yapımı için ödenek ayrıldığını bildirmesinin ardından AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut da bir açıklamada bulundu. Yapılacak yolun 8 ilçeyi sevindireceğini belirten Ferit Karabulut, "Bu yol Altıntaş ve Aslanapa yolu havaalanına giden en kestirme yoldur. 8 ilçe halkını sevindirecektir. Zafer Havaalanına bu çevredeki ilçelerden en kolay şekilde ulaşım gerçekleşecektir" dedi.
Karabulut açıklamasında şunları söyledi; "Özel idare yetkilileri bu yolun kalite ve fizibilite çalışmalarına başladılar.2013 yılında inşallah bu yol tamamlanacaktır. Gediz Altıntaş arası karayollarına bağlı yolun ise projesi bitti, ihalesi bitti. Sınır taşlarının ölçümü için yerinde çalışmalar yapılıyor. Bu yolda virajlar rampalar tamamen kaldırılıp Pınarcık köyü karşısından Oysu köyü üstünden dağ içinden Gediz'e doğru hem mesafe kısalacak hem de 60 metre genişliğinde bölünmüş yol yapılacak. Dolayısıyla A sınıfı, bölünmüş yol yapımından memnunuz. Bu müjdeli haber bizim için yılbaşı hediye oldu" diye konuştu.
Yol için ayrılan ödenek hakkında bilgiler veren ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür eden Karabulut açıklamasını şöyle sürdürdü; "Altıntaş Aslanapa arasındaki 32 kilometrelik yola 5 trilyon(Milyon) para ayrıldı. Bu para sayın milletvekillerimizin Karayolları Genel Müdürlüğünün bütçesinden Maliye Bakanlığından talepleri üzerine gerçekleşti. 2012 yılının son günü itibari ile Maliye Bakanlığından bu para onaylandı. Bu ödeneğin sağlanmasında emeği geçen başta Maliye Bakan Yardımcımız Abdullah Erdem Cantimur olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sayın Vural Kavuncu milletvekilimiz bu yol için bütçeden 5 trilyon lira ayrıldığını haber verdi. Özel İdare yetkililerinden aldığım bilgiye göre onlar da bu ödeneğin ayrılmasından son derece memnunlar. Valimize, Özel İdare Genel Sekreterine ve Karayolları Şube Müdürüne çok teşekkür ediyorum. İl Başkanımızın, İl Genel Meclisi Başkanımızın bunda büyük emeği vardır. Her fırsatta bu yolun yapılması mevzusunu gündeme getirdiler. Bu yol Altıntaş ve Aslanapa yolu havaalanına giden en kestirme yoldur. 8 ilçe halkını sevindirecektir. Zafer Havaalanına bu çevredeki ilçelerden en kolay şekilde ulaşım gerçekleşecektir. Bölgemize bu yolun hayırlı olmasını diliyorum."

04.01.2013 17:14:53 TSI

Editör: Wan Haber