Adalet ve Kalkınma Partisi(AK PARTİ) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, yayınladığı yeni yıl mesajında; "2012 yılı, 2002'den bu yana her yıl olduğu gibi daha modern ve gelişmiş bir Türkiye'nin inşasında, ilklerin yaşandığı bir yıl olmuştur" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, 2012 yılında daha demokratik bir ülkenin inşasında insan hakları, adalet ve hukuk devleti alanlarında Türkiye'nin sınıf atladığını belirtti.

AK Parti iktidarındaki Türkiye'nin 2012 yılında birçok hedefi ve hayalini gerçekleştirdiğini hatırlatan Zeybek, yapılan yeniliklerin bir çoğunun ilkler olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Zeybek, mesajına şöyle devam etti:" Örneğin kamuoyunda 4 4 4 olarak bilinen yasayla, 28 Şubat döneminden kalma, vesayet sisteminin antidemokratik bir uygulamasına daha son verilerek, eğitimde özgürleşmenin önü açıldı. Milyonlarca emekli vatandaşımızın uzun süredir beklediği intibak talebi karşılandı. 2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından bir yıl gibi kısa bir sürede bölge adeta yeniden inşa edilerek, Van ve Erciş'te yapımı tamamlanan toplam 15 bin 341 kalıcı konut sahiplerine teslim edildi. Savunma sanayinde bir zamanlar dışa bağımlı olan Türkiye, 2012 yılında Altay Projesi kapsamında üretilen ilk prototip tank ile ülkemizin yüzünü ağartırken, savunma sanayimizin geleceği açısından da son derece mühim olan tarihi bir adımı attı. Türkiye, Altay Projesi ile ana muharebe tanklarını kendisi tasarlayıp, kendisi üretebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girdi. Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı, devletten tek kuruş çıkmadan 170 milyon TL harcanarak yapıldı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'a ortalama yarım saat mesafede olan havalimanımızın açılışı hep birlikte gerçekleştirdik. Yine Hükümetimiz, aralarında Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner Barajı'nın da olduğu toplam maliyeti 16 milyar lira olan, tam 112 adet tesisin açılışını gerçekleştirdi. 670 megavat kurulu güce sahip olan Deriner Barajı'nda yılda üretilecek 2 milyar 118 milyon kilovatsaat enerji, ülkemizde üretilen hidroelektrik enerjinin yüzde 6'sını karşılayacak. 2012 yılında Türkiye'miz bir iftihar anına da şahitlik etti. Göktürk 2 adını verdiğimiz yerli uydumuz, Çin'den başarıyla uzaya fırlatıldı. Türkiye artık kendi uydusunu üreten ve uzayda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başarmış bir ülke konumuna geldi. Kısacası 2012 yılı, 2002'den bu yana her yıl olduğu gibi daha modern ve gelişmiş bir Türkiye'nin inşasında ilklerin yaşandığı bir yıl oldu. Bu vesile işe 2013'ün Afyonkarahisar'a ülkemize, bölgemize, dünyanın bütün mazlum halklarına barış, huzur, istikrar getirmesini Yüce Allah'tan temenni ediyorum."
(MRV-İA-İA-Y)

30.12.2012 16:00:54 TSI

Editör: Wan Haber