AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hafta ortasında bugün 40 belediye başkanı adayının açıklanacağına dair söylemlerine ek olarak bu sayının 50’ye çıkabileceği kulislere yansıdı.

İddialar üzerine Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, gönderdiği yazıda adayı açıklanacak il sayısının 40 olduğunu yeniden vurguladı. Ünal, kalan illerin belediye başkan adaylarının ise önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.

"AÇIKLANMASI BEKLENEN İLLER"

İstanbul ve İzmir’in yanı sıra bugün AK Parti’nin adaylarını açıklamayı planladığı 40 şehir içinde Antalya, Bolu, Denizli, Düzce, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Ordu, Samsun, Tokat’un bulunması bekleniyor. Kulislerde dile getirilmesine karşın Ankara adayının açıklanmayacağı konuşuluyor.

"KAYYUM DA VAR İŞ ADAMI DA"

Erdoğan’ın açıklayacağı belediye başkan adayları içinde kayyumların da olduğu konuşuluyor. Mevcut belediye başkanlarının da yer aldığı listede, doktor, bakan yardımcısı, eski bakan, il başkanları ve iş insanları dikkat çekiyor. Geriye kalan illerin yanı sıra büyükşehirlerdeki ilçe belediyeleri için aday tespitlerine ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.

AK Parti bir iki aday arasında kalan yerleri tekrar vatandaşa sorarak o şehrin adayını belirliyor. Ay sonuna veya aralık başına kadar buralarda da adayların belirlenerek seçim çalışmalarına başlanması bekleniyor.(Ajanslar)

Editör: Wan Haber