AK Parti ile MHP arasında 2019 Mart yerel seçimlere ait sürdürülen ittifak görüşmelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti'nin bazı şehirlerde 'ortak adayla çıkma' kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakında şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmir'de, AK Parti de ise Adana, Mersin ve Manisa'dan henüz aday çıkarmadı.

MHP, IĞDIR VE KARS'I DA İSTİYOR

AK Parti'nin, Adana, Mersin, Manisa'nın yanında Osmaniye'de de aday çıkarmayacağı MHP'yi destekleyeceği ifade edilmişti. Ancak, MHP'nin Iğdır ve Kars'ı da istediğini öne sürüldü. MHP, son yerel seçimlerde Kars Belediye Başkanlığını kazanmıştı. AK Parti ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını duyurmuştu.

AK Parti ve MHP kurmaylarının, karşılıklı olarak bazı illeri yeniden değerlendirmek için masaya yatırdığı, AK Parti'nin Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde de MHP'nin adaylarının destekleneceği konusunda anlaştıkları iddia edildi.

MHP 8 İLDE ADAYINI GERİ ÇEKECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

MHP'nin de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi. AK Parti ve MHP'nin, aday göstermedikleri illerde ise 'ortak aday' yerine 'destekleme' stratejisini uygulayacağı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmeleri sonucunda Muğla ve Aydın'da da AK Parti adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde de adayını çekmişti.

Editör: Wan Haber