AK Parti Soma Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cüneyt Karabaş, Siyasi Hukuki İşler Başkanı Mehmet Altansoy ve Sosyal İşler Başkanı Murat Yeşil TKİ Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran 'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında güncel konulardan bahseden gençler maden kazaları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi aldı.
ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, yaptığı konuşmasında, özel şirketlerin maden ocaklarının işletmesinde iş güvenliğinin işleten firmalara ait olduğunu, kendilerinin de işletmeleri üretim konusunda denetlediklerini belirtti. Kömür üretimi ve son 10 yılın üretim miktarı hakkında bilgi veren Hakkı Duran, "Her geçen yıl üretim kapasitemiz kat ve kat artmaktadır. 600 milyon ton görünür rezerv ve yıllık 10 milyon ton üretim miktarı 4000-6000k.cal/kg ortalama AID ile başta Manisa ili Soma ilçesi olmak üzere Türkiye ekonomisine önemli miktarda katma değer yaratmaktadır" dedi.
İş güvenliği, işçi sağlığı ve bölgenin üretim aşamasında maden ocaklarının genel görünümü gibi konular hakkında bilgi alan gençler, üretimin yanı sıra üretimden sonra kullanılan arazilerin geri kazanılması için ne gibi çalışmalar yapıldığı hakkında da bilgi aldı.
Duran, bu konuda, "Müessesemiz madencilik faaliyetlerini sürdürürken geçici izinle kullandığımız orman alanlarının geri dönüşümü için Orman Genel Müdürlüğüne 2005-2011 yılları arasında toplam 152 milyon 714 bin TL ödedi" dedi.
İşletme sahalarının ağaçlandırma aşamasını da sinevizyon ile yıldan yıla yapılan çalışmaları anlatan Hakkı Duran, 1990-2003 arasındaki 13 yılda ağaçlandırmada dikilen fidan sayısının 367 bin 285 adet olduğunu, 2003'den bu yana ise 9 yılda bu rakamın 3.2 katına çıkarılarak 2012 Haziran ayına kadar dikilen fidan sayısının 1 milyon 556 bin olduğunu belirtti. Ağaçlandırılan bölgeleri tek tek sinevizyonda anlatan Duran, dikilen fidanların bakım ve kontrolünü de yine kendilerinin yaptığını söyledi.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erol Saygılı da, bir maden müzesinin oluşturulmasının Soma'ya önemli katkısının olacağını söyledi.
Ege Linyitleri İşletmeleri web sayfasını inceleyen AK Partili gençler, gösterdiği ilgi nedeniyle Hakkı Duran'a teşekkür etti.
(YS-ERG-Y)

19.12.2012 18:54:44 TSI

Editör: Wan Haber