Kırıkkale'de düzenlenen "7-19 Yaş Aile Rehberliği Eğitimi Programı" kapsamında rehberlik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 22 aileye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Program kapsamında uzman eğitmenler eşliğinde ailelere 7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan anne ve babaların çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına yönelik çeşitli eğitimler verildi.
7-19 Yaş Aile Rehberlik Eğitimi Programı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda geliştirilmiş bir Aile Eğitimi Programı olduğunu dile getiren okul Müdürü Murat Özsoy, düzenlenen program sayesinde ailelere önemli bilgiler aktarıldığını söyledi.
Özsoy, "Okulumuzda 8 hafta boyunca düzenlenen "7-19 Yaş Aile Rehberlik Eğitimi" kursuna çok sayıda aile katıldı. Katılan ailelere görevli eğitmenler tarafından ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak konuları ile diğer rehberlik konularında çeşitli bilgiler sunumlar yapılarak gösterildi. Ailelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
7-19 Yaş Aile Rehberlik Eğitim Programı'nı tamamlayan 22 aileye düzenlenen programla sertifikaları verildi.
Sertifike törenine Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara ve idareciler, eğitmenlerden Bulut Akdoğan ile eğitim alan ailelerin eş ve çocukları da katıldı.
(AK-BÖ)

18.02.2013 12:22:14 TSI

Editör: Wan Haber