Türkiye genelinde ilk defa 'Aile polisleri' uygulaması Siirt'te yapılmaya başlandı.
Siirt'te, eğitimlerini tamamlayan 11'i bayan, 23 polis memuru sertifikalarını aldı. Polis memurları il ve ilçelerde bulunan polis merkezlerinde aile polisi olarak görev yapacak. Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün aile içi şiddeti önlemeye yönelik olarak, Siirt Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Hem sevemez, hem dövemez" projesi kapsamında, 'Aile polisliği' eğitim seminerini başarıyla tamamlayan 23 polis memuruna Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, 'Aile polisi'nin ilk defa Siirt'te uygulanacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Vali Aydın, "İnancımız gereği kadın kutsaldır ve cennetin anaların ayakları altındadır. İnancımız gereği durum böyle olmasına rağmen bir çok erkek, kadına şiddet uyguluyor. Bu kanun size çok ciddi yetkiler vermiştir. Bu yetkileri kullanarak kadınlarımızı koruyun. Kadınlarımızın haklarını koruma anlamında gece gündüz çalışın" dedi.
Projenin uygulayıcısı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Bedirhan ise, eğitimde polis memurlarına insan hakları sözleşmeleri ve şiddetin önlenmesine yönelik mevzuat ile geçen Mart ayında kabul edilen şiddetin önlenmesine yönelik 6284 sayılı kanun hakkında bilgi verildiğini belirtti. Bedirhan, eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis memurlarının bu günden itibaren aile polisi olarak görev yapmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Törende daha sonra 23 polis memurunun sertifikaları Vali Ahmet Aydın, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve diğer yöneticiler tarafından verildi.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

05.12.2012 14:25:12 TSI

Editör: Wan Haber