Avrupa Birliği Bakanlığı, 'Aile İçi Şiddet Ve Kadına Yönelik Şiddet' başlıklı Bölgesel TAIEX Semineri'nin yarın Gaziantep'te düzenleneceğini bildirdi.
AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından, aday ülkelerde Avrupa Birliği müktesebatının üstlenilmesini ve mevzuat uyumu çalışmalarında kısa süreli teknik destek verilmesini amaçlayan TAIEX mekanizması çerçevesinde, Bakanlık ve Avrupa Komisyonu'nun işbirliği ile Türkiye'de adalet, özgürlük ve güvenlik alanlarında bölgesel seminerler düzenleneceği belirtildi.
Ülke genelinde icra edilecek bu seminerlerin amacının, adalet ve içişleri alanında, AB müktesebatının Bakanlıkların taşra teşkilatlarında etkin şekilde uygulanmasını sağlamak olduğu ifade edilerek, ilgili kamu kurumlarından, üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden, uluslararası kuruluşların Türkiye temsilciliklerinden, Avrupa Komisyonu ve AB üyesi ülkelerden yüzün üzerinde üst düzey ve uzman personel etkinliğe davet edildiği kaydedildi.
Seminerin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ile Avrupa Birliği Bakanlığını temsilen Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya'nın yapacağı bildirilerek, açılış konuşmalarını müteakiben, 'Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Yasal Düzenlemeler, Mevcut Durum ve Gerekli Reformlar'ın, 'Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Kamu Kurumlarının Rolü ve Pilot Uygulamalar' başlıklı iki ayrı oturumun düzenleneceği belirtildi. İkinci gün ise, 'Avrupa Birliği'nde Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Koruma Mekanizmaları ve İyi Uygulama Örnekleri' başlığında, uluslararası uzmanların tecrübelerinin paylaşacakları açıklandı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuyla ilgili olarak, hükümet olarak kadınlara ait meseleleri bir demokrasi meselesi olarak gördüklerini ve ileri demokrasi kararlılığı çerçevesinde kadın haklarını ve kadınların sosyo-ekonomik katılımlarını en geniş manada hayata geçirmenin mücadelesini verdiklerini kaydetti.
(AUÖ-ÖZ-Y)

30.01.2013 10:09:30 TSI

Editör: Wan Haber