Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu tarafından, toplumumuzun en küçük fakat en önemli birimi olan 'Aile' kavramının belleklerde yerinin oturması ve aile yapısının güçlendirilmesine ilişkin, 'Aile İçi İletişim ve Sorun Çözme' konulu söyleşi düzenlendi.
Düzenlenen öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder'ni yer aldığı 'Aile İçi İletişim ve Sorun Çözme' konulu söyleşiye Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın eşi Nuray Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun eşi Seval Fadıloğlu, GAGİAD Kurucu Başkan eşleri, GAGİAD önceki dönem Kadınlar Kurulu başkanları, dernek üyelerinin eşleri ve davetliler katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen söyleşide Dr. Ejder; değişen ve gelişen dünyadan, bunun aile ve çocuklar üzerindeki etkilerinden, anne-baba-çocuk üçgenindeki ilişkiden, eğitimden, toplumsal olaylardan ve aile içi iletişimi kuvvetlendirici özel örneklerden bahsetti. Dr. Ejder ayrıca, aile bireyleri arasındaki ilişkileri ele alıp, yaşadıkları sıkıntı ve zorluklara karşı onları bir araya getirerek çözüm için işbirliği yapmalarını sağlayan terapilerden örnekler verdi.
Birebir sohbet ve soru cevap şeklinde devam eden söyleşide GAGİAD üyelerinin eşleri ve davetliler, Dr. Ejder'den aile içi iletişim konusunda özel bilgiler aldı.
Söyleşi, GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Özge Balık'ın Dr. Obengül Ejder'e dernek adına hediye vermesiyle son buldu.
(FS-MEF-Y)

18.01.2013 15:52:48 TSI

Editör: Wan Haber