Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan 7-19 Yaş Aile İçi Eğitimi kapsamında, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi(METEM) tarafından gerçekleştirilen kursu başarı ile tamamlayan 15 veliye sertifikaları verildi.
Toplam 8 hafta boyunca okulun Rehber Öğretmeni Çiğdem Şahiner tarafından verilen kurs sonunda okulun çok amaçlı salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Okul Müdürü Hüseyin Demirel ile öğretmenler ve veliler katıldı.
Rehberlik Öğretmeni Çiğdem Şahiner yaptığı konuşmada, 'Bütün anne-babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar' düşüncesinden yola çıkarak 21 Kasım 2012'de kursa başladıklarını söyleyerek, "7-19 Yaş Aile Eğitim Programı'nda 8 haftalık çalışmayı tamamladık. Programın hedefi anne, baba ve ergen ilişkisini güçlendirerek, ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamaktır" dedi.
İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise anne ve baba olmanın eğitimi olmayan, tecrübeye bağlı zor bir görev olduğunu belirterek, "Ergen döneminde bir çocuğunuz varsa, onunla sağlıklı bir iletişim kurabilmek geçmişte bir tecrübeniz yoksa çok zor. Bizim toplumumuzda anne ve baba görevini tecrübeye dayalı bir şekilde yürütüyor. Artık okullarımız güzel bir şekilde veli-okul-öğrenci ilişkisi kurarak hem eğitime katkı sağlıyor, hem de anne ve babaya yönelik bu tarz güzel eğitimlerle anne baba sorumluluğu konusunda bilimsel gelişmeleri velilerimizle paylaşıyor. Veliye en yakın nokta olan okulda böyle bir etkinliğin yapılmış olmasını önemsiyorum. Eminim veliler için verimli bir kurs olmuştur. Kursa katılan tüm velilere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 15 veliye sertifikaları takdim edildi.
(AMT-SK-Y)

18.01.2013 13:38:40 TSI

Editör: Wan Haber