İzmit Yenimahalle İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Aile Eğitim Programına katılan öğrenci velilerine düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Okulun konferans salonunda yapılan belge törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Okutan, Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, Okul Müdürü Cemal Aygüzel, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.
Eğitimi tamamlayan velilere belge verilmesi töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ailelere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Anne babaların görev ve sorumluluklarını hatırlatan Doğan, ailenin ve çocuk yetiştirmenin önemini ve çocukların topluma kazandırılmasında eğitimcilerin önemli rolü olduğuna vurgu yaptı. Başkan Doğan, ailelere böyle eğitimlere katılarak daha bilinçli ve etkili anne babalar olmak zorunda olduklarını hatırlatarak eğitime katılan velilere, okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlere teşekkür etti.
Yenimahalle İlköğretim Okulu Rehber Öğretmen Esra Yıldız tarafından yürütülen aile eğitim programına 21 veli katıldı. İletişim kurmak, birlikte büyümek, anne baba tutumları, olumlu davranış kazandırma, riskleri yönetmek, uzlaşmak ve geleceği planlamak konularını kapsayan eğitim 8 hafta sürdü. Eğitime katılarak belge alan veliler, bu tür eğitimlere diğer velilerin de katılması gerektiğini söylediler.
Konuşmaların ardından, 21 veliye belgeleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Okutan tarafından verildi. Etkinlik, velilerin hazırladığı ikramlar ve okul öğrencilerinin verdiği müzik ziyafetiyle sona erdi.
(MA-MA)

23.01.2013 11:47:38 TSI

Editör: Wan Haber