Van’ın Tuşba ilçesinde, baba, oğul ve gelin birlikte öğretmenlik yapıyor. Yaklaşık 30 yıl din görevi mesleğini icra ettikten sonra eğitim camiasına geçen Malatyalı Mehmet Emin Yağmur, bir buçuk ay önce oğlu ve gelininin görev yaptığı Van’a atandı. Baba Mehmet Emin Yağmur, ilk öğretmenlik mesleğine Tuşba ilçesine bağlı Turgut Özal Anadolu Lisesinde başlarken, oğlu Sinan ve gelini Meryem ilçenin Akköprü İlkokulunda öğretmenlik yapıyor.
Oğlu ve gelininin isteği üzerine Van’ı seçtiğini belirten Mehmet Emin Yağmur, “Uzun yıllar din görevlisi olarak görev yaptıktan sonra milli eğitim camiasına geçtim. Yavrularımıza, öğrencilerimize faydamız olsun diye geçen yıl formasyon alarak bu yıl Van Turgut Özal Anadolu Lisesine atandım. Burada oğlum Sinan ve gelinim Meryem ile aynı ilçede göreve başladım” dedi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan baba Yağmur, “İnsanlara bir şeyler öğretmek, bir yol çizmek ve bir yol tayin etmek kadar dünyada kutsal başka ikinci bir meslek yok. Bu yüzden bütün öğretmen arkadaşlarımıza bu görevi canı gönülden samimi yapmalarını, içine duygularını katmalarını, bu mesleği para kazanılan bir geçim olarak görmemelerini özellikle istiyorum” diye konuştu.

Öğretmenlik görevini beş yıldır yapan Sinan Yağmur ise, “Babam öğretmen olmak isteyince, şehrimizi önerdik. Onunda tayini Van’a çıktı. Eşimle zaten aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Şimdi ailece aynı şehirde çalışmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Eşinin doğum izninde olduğunu ifade eden Yağmur, "Ben, babam ve eşim tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

3-355.jpg

Editör: Wan Haber