Edirne'de Halk Eğitim Merkezi ile Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğinde Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda okuma-yazma kursuna katılan Roman aileler de bugün karne sevinci yaşadı. Kursu başarıyla bitirerek okuma-yazma öğrenen aileler, okulda düzenlenen karne töreniyle çocuklarıyla aynı anda karne aldı.
2012-2013 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı bugün sona erdi. Birçok okulda karne heyecanı yaşanırken Edirne'de daha çok Roman çocukların öğrenim gördüğü Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda çifte sevinç vardı. Halk Eğitim Merkezi ile Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğinde düzenlenen okuma-yazma kursunu bitiren Roman aileler, çocuklarıyla aynı anda karne almanın mutluluğunu yaşadı.
OKUMA-YAZMAYI ÖĞRENDİ EHLİYET SINAVINA BAŞVURDU
Okul bahçesinde düzenlenen törenle karnelerini alan Roman vatandaşlar, okuma-yazma öğrenmenin önemine dikkat çekti. Kursiyerlerden Necip Örs adlı vatandaş, diploma aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Okuma-yazma bilmemenin sıkıntısını bugüne kadar yaşadık. Artık bunun sıkıntını yaşamayacağım. Şimdi sırada ehliyet sınavı var" dedi.
ÖZCAN: "DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR"
Fevzipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törene İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Yardımcısı Hüseyin Çakırlar ve Halk Eğitim Müdürü Recep Kozan da katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğrencilere ve ailelere hitaben yaptığı konuşmada, "Ben bu okula geldiğimde büyük haz duyuyorum. Öğrencilerdeki neşe, samimiyet ve içtenlik beni çok mutlu ediyor. Özel ilgi gösterilmesi gereken öğrenciler var. Dezavantajlı olarak nitelendirilen öğrenciler için çok ciddi çalışmalarımız var. Bu öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alması için projeler üretmeye devam edeceğiz. Turan Şallı arkadaşımızın bu konudaki katkısı büyük" diye konuştu.
Karne notları ile ilgili aileleri de uyaran Özcan, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte Edirne genelinde yaklaşık 60 bin öğrencinin karne aldığını belirtti.
Okul Müdürü Arif Demirci ise yıl içinde süren kurslar sayesinde 518 vatandaşın okuma-yazma öğrendiğini ifade etti. Kursa katılan ailelerin ilkokulu bitirme seviyesine geldiğini kaydeden Demirci, "Ailelerin çocuklarına daha yararlı olması adına açtığımız kurslar sona erdi ve şimdi o anne babalara karne veriyoruz" dedi.
ŞALLI: "TOPLUMUN BÜTÜN BİREYLERİNİ ARAMIZA ALIYORUZ"
Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da kursiyerlere sadece Roman vatandaşların katılmadığını belirterek, "Biz yaptığımız kurslarda toplumun diğer bireylerini de aramıza alarak bu projeye onları da ortak ettik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından karne törenine geçildi. Kursun son etabını bitiren yaklaşık 15 vatandaş, tek tek sahneye çıkarak karnelerini aldı. Bu sırada okul öğrencilerinden Doğuş Fener çaldığı klarnet ile törene katılanları kendisine hayran bıraktı.
(ORA-ÖK-Y)

25.01.2013 13:22:07 TSI

Editör: Wan Haber