Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Değerlendirme Merkezi Başkanlığı'nca 14 Ekim 2012'de Ankara'da yapılan 'Görevde Yükselme Sınavı'nda başarılı olarak bir üst göreve atanmaya hak kazanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) idari personeli için tören düzenlendi.
Senato Odası'nda düzenlenen törende konuşan Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, sınavda başarılı olarak üst göreve atanmaya hak kazanan idari personel ile personele eğitim veren akademik ve idari kadroya teşekkür etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ise yaptığı konuşmada, Görevde Yükselme Sınavı ile bu sınava girmeye hak kazanan idari personel sayıları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Gepdiremen, "Sınav için 11 şef kadrosu, 7 memur kadrosu açılmış. Şef kadrosunda 33 aday, memur kadrosunda ise 14 aday eğitime ve sınava girmeye hak kazanmıştır. Şef kadrosuna başvuranlardan 18'i sınavda 70 puan barajını geçerek başarılı olmuş ve kadro dağılımına göre 10 aday asil olarak şef kadrosuna atanmaya hak kazanmıştır. Memur kadrosuna başvuran adaylardan ise 1'i 70 puan barajını geçerek asil olarak memur kadrosuna atanmaya hak kazanmıştır" diye konuştu.
Prof. Dr. Gepdiremen, sınavda başarılı olarak üst göreve atanmaya hak kazanan idari personelin yeni sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirerek üniversiteyi daha iyi noktalara taşıyacaklarına yürekten inandığını ifade ederek tebrik etti.
Konuşmaların ardından, sınava girmeye hak kazanan 47 adaya, "T.C. Anayasası, devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat, ulusal güvenlik, halkla ilişkiler ve davranış kuralları, etik davranış ilkeleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Taşınır Mal Yönetmeliği" gibi konularda ders verildi.

03.01.2013 15:26:54 TSI

Editör: Wan Haber